Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 16:00

HPV: Σωτήριο το εμβόλιο

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 18 ετών πρέπει να θωρακίζονται με το εμβόλιο έναντι του ιού HPV.

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 09:44

Πολλαπλά τα οφέλη από τη δημιουργία Μητρώων Ασθενών

Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής, συλλογής και αξιοποίησης στοιχείων για τους ασθενείς και τη φροντίδα τους.

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018, 15:12

Εκπαίδευση του κοινού για τον καταρράκτη

Η εκστρατεία 'Έχεις τόσα ακόμα να δεις' επιδιώκει να συμβάλει στην εκπαίδευση του κοινού στη χώρα μας για τον καταρράκτη, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης στα άτομα που μπορεί να επηρεάζονται περισσότερο από την πάθηση.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:55

Θετικές εξελίξεις για τους ασθενείς με ψωρίαση

Η μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας και η ένταξη της ψωρίασης στα δυσίατα νοσήματα ήταν πάγιο αίτημα των ασθενών με ψωρίαση.

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 13:08

Στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος

Το αδενοκαρκίνωμα του παγκρέατος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του παγκρέατος σε ποσοστό 90 τοις εκατό, όλων των περιπτώσεων παγκρεατικού καρκίνου που έχουν διαγνωσθεί.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 16:55

Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό και θεραπευτικό ενδιαφέρον για τους ιατρούς κάθε ειδικότητας.

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017, 11:03

Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των πρόωρων νεογνών

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός γεννήσεων πρόωρων νεογνών, όμως παράλληλα έχει αυξηθεί θεαματικά και η επιβίωσή τους-χωρίς ιδιαίτερα νευροαναπτυξιακά προβλήματα-ακόμη και αυτών που γεννιούνται με εξαιρετικά χαμηλό βάρος.

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, 13:42

Μύθοι και πραγματικότητα για την πρόσβαση στο φάρμακο

Για την πρόσβαση στα φάρμακα και το πόσο ακριβά είναι στην Ελλάδα, την μεθολογία τιμολόγησής τους, αλλά και την συμμετοχή των ασθενών στην λήψη αποφάσεων μίλησε, μεταξύ άλλων, στην πέμπτη ημερίδα του iatronet.

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 13:14

Η κοινή πορεία ιατρού - ασθενή είναι το μέλλον

O ενημερωμένος ασθενής μπορεί να συμμετέχει στην διαδικασία απόφασης για την θεραπεία του, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα "ΑΚΕΣΩ", Λεωνίδας Φωτιάδης.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017, 12:40

Υγειονομική περίθαλψη για εγκύους και νεογνά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων

Tο πρόγραμμα «Μητέρα και Παιδί» αποτελεί μια διετή παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ) Ελλάδας, που υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης MSD for Mothers.