Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 10:01

Βελτίωση της πρόσβασης σε θεραπείες με χρήση βιοομοειδών

Τα βιο-ομοειδή αποτελούν σήμερα ουσιαστικό μέρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ευρώπη στα θεραπευτικά πρωτόκολλα για τα οποία έχει εγκριθεί η χρήση τους.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 08:50

Triplex καρωτίδων: μια πολύτιμη εξέταση

Η υπερηχογραφική μελέτη των καρωτίδων πέραν των πληροφοριών που δίνει για τις ίδιες τις καρωτίδες μπορεί να μας δώσει και μία ένδειξη για την κατάσταση των υπόλοιπων αρτηριακών δικτύων όπως των αρτηριών των κάτω άκρων και κυρίως των στεφανιαίων αρτηριών που δεν μπορούν να απεικονισθούν με αξιόπιστο μη επεμβατικό τρόπο.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 10:25

Ενημέρωση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Ορμώμενος από την προσωπική του περιπέτεια ο δικηγόρος και τέως βουλευτής Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια ενημέρωσης για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που μαστίζουν τη χώρα μας.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017, 22:29

Τακτικό πρωϊνό, άσκηση και ψυχική υγεία θωρακίζουν την καρδιά μας

Αν τρώμε καθημερινά πρωϊνό, έχουμε φυσική δραστηριότητα και ψυχική υγεία περιορίζουμε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής βλάβης! Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και νέα μεγάλη μελέτη που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Κορίνθου.

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017, 16:09

Σε αδυναμία εισαγωγής νέων φαρμάκων οδηγούν τα νέα προτεινόμενα μέτρα

Αντί δομικών μεταρρυθμίσεων τα νέα προτεινόμενα μέτρα για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης οδηγούν σε αδυναμία εισαγωγής νέων φαρμάκων με συνέπεια την υγειονομική υποβάθμιση, την αδυναμία κάλυψης κλινικών αναγκών και την αρνητική επίπτωση στις επενδύσεις και την απασχόληση, ενώ έχουν αβέβαιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 09:57

Η οικονομική κρίση αυξάνει τα εγκεφαλικά

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (AEE) αποτελούν διεθνώς την πιο συχνή αιτία μόνιμης αναπηρίας και ταυτόχρονα την τρίτη αιτία θανάτου μετά τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017, 15:21

Καρκίνος: εκατομμύρια ζωές μπορεί να σώσει η πρόληψη

Υπολογίζεται πως 3,7 εκ. άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο απο τον καρκίνο αν εφαρμόζονταν οι σωστές στρατηγικές πρόληψης.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 11:17

Έσωσα την ζωή του παιδιού μου για δεύτερη φορά

‘Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να ανασυγκροτηθούμε όταν το παιδί μας χρειάστηκε επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος", δηλώνει στην μαρτυρία του στην τρίτη ημερίδα του iatronet.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 16:50

‘Επένδυση’ η ενίσχυση της πρόληψης στη δημόσια υγεία

Σοβαρές ανισότητες σημειώνονται σήμερα στην Ευρώπη όσον αφορά την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης στη δημόσια υγεία, τόνισε ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Walter Ricciardi, Πρόεδρος του Ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο iatronet.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017, 11:44

Ανοσο-ογκολογικές θεραπείες: μια επανάσταση στην καταπολέμηση του καρκίνου

Η ανοσοθεραπεία έχει ήδη αλλάξει το τοπίο της θεραπείας του καρκίνου με σημαντικές βελτιώσεις στην επιβίωση ασθενών με ορισμένα νεοπλάσματα.