Υψηλού επιπέδου διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη εξασφαλίζει το πρωτοποριακό Σύστημα Υβριδικής Απεικόνισης (Fusion Imaging), που εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Γενικών Υπερήχων του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Η μέθοδος αυτή συνδυάζει την αμεσότητα και ευχρηστία της Υπερηχοτομογραφίας με την αντικειμενική ακρίβεια των μεθόδων εγκάρσιας απεικόνισης (Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας).

Παράλληλα, με την παραπάνω μέθοδο δίνεται η δυνατότητα - κατά τη διενέργεια καθοδηγούμενων με υπερήχους βιοψίας προστάτη - να γίνεται με εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια η τοποθέτηση της βελόνας βιοψίας.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, επισημαίνει ότι στο πεδίο της διαγνωστικής προσπέλασης του καρκίνου του προστάτη, με τη νέα τεχνολογία μπορούν να διαγνωστούν 30 τοις εκατό περισσότερες περιπτώσεις κλινικά σημαντικών καρκίνων προστάτη, ενώ παράλληλα στόχος είναι η ασφάλεια των εξεταζόμενων, με τη μείωση του αριθμού των μη αναγκαίων βιοψιών.

Μάθετε περισσότερα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεία: Δευτέρα, 24ωρη απεργία για επίταξη ιδιωτών γιατρών και ψυχική υγεία
Σύκα: Γλυκιά γεύση και οφέλη στην υγεία
Βακτήριο του στόματος ''λιώνει'' ορισμένους καρκίνους [μελέτη]