Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 14:20

Ψωρίαση: Στερεότυπα και προκαταλήψεις που ακολουθούν την διάγνωση

Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνιδρυτής των «Μαθημάτων Ζωής», κ. Δημήτρης Κουτζαμάνης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr  στην ψωρίαση και στο μελάνωμα, στον αποστιγματισμό αλλά και στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ακολουθούν τη διάγνωση της ψωρίασης.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 14:59

Ανοσοθεραπεία! Η αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Ογκολογίας

Ο καρκίνος παραμένει μία από τις πιο συχνές αίτιες θανάτου στο σύγχρονο κόσμο. Η θεραπευτική βάση ήταν για καιρό η χειρουργική αντιμετώπιση, η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 18:36

Ολιγομεταστατικός καρκίνος

Οι ασθενείς με ολιγομεταστατικό καρκίνο, δηλαδή με μικρό αριθμό μεταστάσεων (έως 3 -5) έχουν την δυνατότητα για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όταν στην φαρμακευτική τους αντιμετώπιση προστίθενται και ριζικές τοπικές θεραπείες, όπως χειρουργική αφαίρεση, ακτινοθεραπεία, καυτηριασμός κτλ.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, 14:52

Νεότερες εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνο

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί με την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου με PAP τεστ και HPV DNA τεστ, ενώ ο εμβολιασμός έναντι του HPV είναι ασφαλής με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 21:04

Καρκίνος του παγκρέατος: Οι νέες δυνατότητες στην αντιμετώπισή του

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες περιπτώσεις. Μάλιστα, αυτή η μορφή καρκίνου είναι η πλέον επιθετική, ανάμεσα σε όλους τους όγκους.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 11:32

Καρκίνος: αναγνωρίζοντας την πορεία της νόσου

Η ανάγνωση της βιολογίας του καρκίνου μάς έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε την πορεία της νόσου ως μια εξελικτική διαδικασία που καθορίζεται από τη δυναμική της κακοήθειας και τη δυνατότητα να αναπτύσσει ανθεκτικούς κλώνους ξεπερνώντας τις θεραπείες.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 14:12

Καρκίνος Ωοθηκών: Παγκόσμια πρεμιέρα για το video 'Σοκολάτα'

Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ και η Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη», στην προσπάθεια σύμπραξης με τις Παγκόσμιες Οργανώσεις που παλεύουν για την ενημέρωση, όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), η Διαγωνιστική Ομάδα για τον Γυναικολογικó Καρκίνο - η Παναραβική Ερευνητική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (GCIG PARSGO) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (ENGAGe) συμμετείχε σε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκίνησε από το Βερολίνο με το βίντεο «Σοκολάτα» μέσω των κοινονικών μέσων ενημέρωσης.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 14:38

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού (ορθοκολικός καρκίνος) είναι η τρίτη συχνότερη διάγνωση καρκίνου στους άνδρες και η δεύτερη συχνότερη στις γυναίκες, με συνεχή προοδευτική αύξηση των νέων περιπτώσεων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017, 15:21

Καρκίνος: εκατομμύρια ζωές μπορεί να σώσει η πρόληψη

Υπολογίζεται πως 3,7 εκ. άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο απο τον καρκίνο αν εφαρμόζονταν οι σωστές στρατηγικές πρόληψης.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016, 14:34

Ο καρκίνος είναι μέρος της ζωής

“Ο καρκίνος που είναι μέρος της ζωής δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θύτης”, επισημαίνει η ειδική γραμματέας του Δ.Σ ΚΕΦΙ κυρία Γ.