Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 13:58

Δικαίωμα στην Υγεία: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών

Η κα Μπαμπανάρα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ασθενείς είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εστιάζει στα 5 σημεία δέσμευσης της Novartis απέναντί τους.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, 13:30

Τα δικαιώματα των ασθενών και η προάσπισή τους

Ποια είναι τα 14 δικαιώματα της ευρωπαικής χάρτας των ασθενών.Συγκριτικά, η Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών δείχνει ότι 7 από τα 14 δικαιώματα της Χάρτας δεν προβλέπονται αυτούσια και άμεσα στη νομοθεσία μας, παρά κάποια εκ της Ευρωπαικής Χάρτας προασπίζονται στη χώρα μας, εμμέσως, είτε με αναλογικές εφαρμογές διατάξεων και δικαιωμάτων του Συντάγματος, είτε εμμέσως από άλλες γενικότερες διατάξεις του ΑΚ και συναφών νόμων.

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016, 16:00

Ενέργεια Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού από τον Στόχο

Έρευνες δείχνουν πως στις χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016, 10:43

Άκου το Σώμα Σου, ενημερώσου για τις σημαντικές ασθένειες

H εκστρατεία Άκου το Σώμα Σου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 17:42

Παθήσεις της μύτης

Εξειδικευμένη θεραπεία για το σύνολο των παθήσεων της μύτης, παραρρινίων κόλπων και βάσης κρανίου παρέχει το πρώτο στην Ελλάδα ολοκληρωμένο Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου, που εγκαινιάζει το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 11:18

Εξελιγμένοι ενδοφακοί διορθώνουν διαθλαστικές ανωμαλίες

Σήμερα, με τη χρήση εξελιγμένων τορικών και πολυεστιακών ενδοφακών μπορεί να διορθωθεί η μυωπία, η υπερμετρωπία αλλά και ο αστιγματισμός ή η πρεσβυωπία αντίστοιχα.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 13:38

Ο ρόλος του Θυρεοειδούς στον οργανισμό μας

Ο θυρεοειδής αδένας, μέσω των ορμονών που εκκρίνει, την τριιωδοθυρονίνη (Τ3) και τη θυροξίνη (Τ4), εμπλέκεται στη ρύθμιση βασικών λειτουργιών του οργανισμού.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 12:58

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2016: Νεφρική νόσος και παιδιά

Στον πληθυσμό των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά, ενώ ακόμη, νεφρικά νοσήματα στην παιδική ηλικία οδηγούν συχνά σε ανάπτυξη ΧΝΝ στην ενήλικο ζωή.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016, 13:45

Κάνναβη: Ένα φυτό πολλαπλών χρήσεων

Χαρτί, ρούχα, βαλίτσες, πόρτες αυτοκινήτου, μηχανάκια, μέχρι και ολόκληρα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από κάνναβη.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016, 17:36

Ο ασθενής στο επίκεντρο του 10ου Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing

Με κεντρικό θεματικό άξονα 'Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, με τον ασθενή στο επίκεντρο', πλούσια θεματογραφία και διακεκριμένους ομιλητές από τον ελληνικό και διεθνή χώρο του φαρμάκου και της Υγείας, το 10ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing επιχείρησε να διερευνήσει και να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι ασθενείς και οι άλλοι φορείς Υγείας.