Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των σύκων είναι ότι είναι μια φυσική τροφή χωρίς λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική πηγή:

Βιταμίνης Α

Βιταμίνης C

Ασβεστίου

Σιδήρου

Καλίου

Μαγνησίου.

Οφέλη για την υγεία

Τα σύκα ικανοποιούν την όρεξη για γλυκό, ενώ παρέχουν επίσης πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη για την υγεία που μπορείτε να απολαύσετε όταν τρώτε σύκα.

Μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Ένας παράγοντας που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η ανισορροπία του καλίου που προκαλείται από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νατρίου και ανεπαρκές κάλιο.

Τα σύκα είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση αυτής της ανισορροπίας. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα φυτικών ινών στα σύκα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της περίσσειας νατρίου από το σύστημα.

Βελτιώνουν την πέψη

Τα πεπτικά προβλήματα κυμαίνονται από δυσκοιλιότητα έως διάρροια. Και στα δύο άκρα του φάσματος, η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ωστόσο, τα σύκα βοηθούν την πέψη και με άλλο τρόπο. Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών, τα οποία βελτιώνουν τη συνολική υγεία του εντέρου.

Αύξηση οστικής πυκνότητας

Τα σύκα είναι καλή πηγή τόσο ασβεστίου όσο και καλίου. Αυτά τα μέταλλα μπορούν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την οστική πυκνότητα, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να αποτρέψει καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο, ειδικότερα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βακτήριο του στόματος ''λιώνει'' ορισμένους καρκίνους [μελέτη]
Μητσοτάκης: Είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο
Παγκόσμια ημέρα ιογενούς ηπατίτιδας-. Ώρα για δράση