Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, 10:49

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

Το κοινωνικό μήνυμα της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων. Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2016 29 Φεβρουαρίου, Ιδρυμα Ευγενίδου 5.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 11:31

Καθημερινή σίτιση σε 4 σχολεία εξασφάλισε χορηγία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθήνας

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, παρουσιάστηκε η χορηγία του ΔΑΑ, η οποία σε συνδυασμό με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση για τέσσερα σχολεία, στα οποία άνω του 65 τοις εκατό των οικογενειών πλήττονται από επισιτιστική ανασφάλεια.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, 15:24

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Πρόγραμμα παρακολούθησης για τους αποθεραπευμένους από καρκίνο νέους

Το νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Νικητών Καρκίνου (Ιατρείο Νι.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 19:01

Στο εξωτερικό καταφεύγουν οι φυσικοθεραπευτές

Κάθε χρόνο, 200 επαγγελματίες ζητούν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών ειδική βεβαίωση, με την οποία θα μπορέσουν να απασχοληθούν σε υγειονομικό σχηματισμό του εξωτερικού.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 12:54

Επιστημονική διημερίδα για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία

Για 5η συνεχή χρονιά η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΜΗΤΕΡΑ διοργανώνει 19 & 20.03.2016 επιστημονική διημερίδα με τίτλο 'Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία'.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, 18:17

Δημοσίευση του κατ εξουσιοδότηση Κανονισμού που απορρέει από την Οδηγία της Ε.Ε. για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα

H πιο σημαντική αλλαγή στη φαρμακευτική βιομηχανία σε σχέση με την ασφάλεια των ασθενών εδώ και δεκαετίες είναι η δημοσίευση του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού που θέτει σε εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρώπη τη νομοθεσία που προβλέπεται από την οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα (FMD – Falsified Medicines Directive).

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, 18:14

Publication of EU Falsified Medicines Directive Delegated Regulation

The most significant change to the pharmaceutical industry in relation to patient safety in decades was the publication of the Delegated Regulation which sets in motion the Europe wide implementation of the Falsified Medicines Directive (FMD) legislation.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016, 15:06

ΥΓΕΙΑ: Εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια

Η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια διενεργήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Ο βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια (leadless pacemaker), αποτελεί μια επαναστατική εξέλιξη στην τεχνολογία των βηματοδοτών.

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016, 09:59

Αντιβιοτικά για το... συνάχι παίρνει ένας στους δυο ενήλικες

Στη χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, ένας στους δύο ενήλικες παίρνει αντιβιοτικά για βήχα, πονόλαιμο και συνάχι, δηλαδή για ιώσεις στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016, 12:10

4η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται για το 30 τοις εκατό των καρκίνων. Σχεδόν 30 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε: υψηλός δείκτης μάζας σώματος, χαμηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χόρτων, έλλειψη σωματικής άσκησης, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.