Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015, 12:50

Καρκίνος του παχέος εντέρου: προλαμβάνεται

Ο Καρκίνος Παχέος Εντέρου (Κ.Π.Ε.) είναι ο τρίτος συχνότερος και τρίτος πιο θανατηφόρος καρκίνος στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα περισσότεροι από 5.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, 17:45

Η διατροφή του Νότου θωρακίζει την καρδιά

Η Μελέτη των Επτά Χωρών σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τις καρδιαγγειακές παθήσεις αναφορικά με την ύπαρξη των λιπαρών οξέων στη διατροφή.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015, 18:30

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τους πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση

Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι θανατηφόρος, δεν είναι μεταδοτική, δεν είναι κληρονομική. Συνήθως τα ΑμΣΚΠ έχουν το ίδιο προσδόκιμο ζωής με αυτό του γενικού πληθυσμού.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015, 16:17

Ελπίδα για τους ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα

Το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί όταν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όμως δύσκολα αντιμετωπίσιμο στην προχωρημένη και επιθετική του μορφή.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, 11:37

Πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος καρκίνου

Η διαδικτυακή πλατφόρμα CareAcross σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες και ξένους εξειδικευμένους γιατρούς στον τομέα της Ογκολογίας, εστιάζει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων όσων επηρεάζονται από τον καρκίνο και της κοινωνίας γενικότερα.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 21:40

Αδιάγνωστοι οι περισσότεροι ασθενείς με ηπατίτιδα C

Ο επιπολασμός της HCV λοίμωξης, στην Ελλάδα, σε επίπεδο γενικού πληθυσμού υπολογίζεται σε ποσοστό 1.9 τοις εκατό (δηλαδή περίπου 200.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 13:20

Νέα δεδομένα στην Κλινική Μικροβιολογία

Η τεχνολογία VITEK®MS επιτρέπει την ταχεία ταυτοποίηση μικροοργανισμών από κλινικά δείγματα, παρέχοντας έγκαιρη πληροφόρηση για καλύτερη επιλογή αντιβιοτικής θεραπείας αλλά και κατάλληλων ενεργειών στο πλαίσιο διαχείρισης επιδημιών και περιορισμού μετάδοσης των λοιμώξεων.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, 22:01

’Μαζί σε κάθε βήμα’ για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Στα πορτοκαλί ντύθηκε συμβολικά πρόσφατα η Πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας, στα πλαίσια δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με σύνθημα ’Μαζί σε κάθε βήμα’.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, 09:35

Εξειδικευμένη αντιμετώπιση του πόνου

Το Ιατρείο Πόνου συνιστά την εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση του άλγους από κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς στα χρόνια σύνδρομα πόνου, πόνο σχετιζόμενο με νεοπλασματικές νόσους, πόνο μετά από τραυματισμό ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015, 15:20

Ο Έλληνας γιατρός - αθλητής που εξερευνά τα όρια του οργανισμού μας

Διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως το 2000, έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο Πέλαγος και πρόσφατα ολοκλήρωσε τον Marathon des Sables, έναν από τους πιο αντίξοους υπερμαραθώνιους, στην έρημο Σαχάρα.