Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015, 18:48

Οι ουρολοιμώξεις ‘αγαπούν’ τις γυναίκες

Οι ουρολοιμώξεις είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος λοιμώξεων στον άνθρωπο. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις για ανατομικούς λόγους, αφού η ουρήθρα της γυναίκας είναι πολύ μικρότερη από του άντρα, επιτρέποντας στα βακτήρια να μπουν γρήγορα στην κύστη.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015, 18:01

Σύγχρονες τεχνικές απαλλάσσουν από τα γυαλιά

Το Laser και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται μπορούν να αλλάξουν την καμπυλότητα, και κατά συνέπεια τη δύναμη του κερατοειδή με πολύ ακριβή και εξειδικευμένο τρόπο, μόνιμα και χωρίς αυτό να επηρεάσει την υγεία του οφθαλμού.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 18:46

Κόψτε το κάπνισμα κερδίστε ζωή!

Οι δυσκολίες της διακοπής καπνίσματος μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα με επιτυχία. Εκτός από την τροποποίηση της συμπεριφοράς, υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα που μπορούν, με την καθοδήγηση των γιατρών, να χορηγηθούν παράλληλα, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη και παρακολούθηση.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 12:43

Ενημερωτική καμπάνια για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

Η ελκώδης κολίτιδα διαγιγνώσκεται σε 8-14 άτομα σε πληθυσμό 100.000 ανά έτος, ενώ η αντίστοιχη επίπτωση της νόσου του Crohn είναι 6-15 άτομα.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 11:24

Χαμηλή χοληστερίνη - υγιής καρδιά

Με σύνθημα 'Όσο πιο χαμηλή η 'κακή' LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου', η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης στο ευρύ κοινό, με χορηγό την φαρμακευτική εταιρεία MSD.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, 17:52

Σοβαρό Άσθμα και αντιμετώπισή του

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος ήταν αφιερωμένη στο Σοβαρό Άσθμα το οποίο απαιτεί τις υψηλότερες δόσεις των προτεινόμενων θεραπειών για να παραμείνει η νόσος υπό έλεγχο, ενώ παρά την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή πολλές φορές ο έλεγχος της νόσου δεν επιτυγχάνεται.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015, 11:45

Ακράτεια ούρων: προτιμά τις γυναίκες

Μια πολύ μεγάλη γκάμα καταστάσεων και διαταραχών μπορεί να δημιουργήσει ακράτεια ούρων, όπως γενετικές ανωμαλίες, χειρουργικές επεμβάσεις, κακώσεις και τραυματισμοί στη πύελο και την σπονδυλική στήλη, νευρολογικές παθήσεις, φλεγμονές και ουρολοιμώξεις, καθώς επίσης και σαν αποτέλεσμα γήρανσης.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, 13:34

Σεξουαλική δυσλειτουργία: πώς αντιμετωπίζεται;

Το 20 τοις εκατό των ανδρών υποφέρει κάποια στιγμή της ζωής του από σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ η επίπτωση της δυσλειτουργίας αυξάνεται με την ηλικία.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 11:18

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αφορούν την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των δυσλιπιδαιμιών, των βαλβιδοπαθειών, της καρδιακής ανεπάρκειας και της βηματοδότησης παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στο 30ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, 14:20

Αντιμετωπίζοντας τις κινητικές διαταραχές

Οι Κινητικές Διαταραχές (Movement Disorders) είναι κλάδος της Νευρολογίας και αποτελούν μια ομάδα παθήσεων με βασικό σύμπτωμα την διαταραχή της κινητικότητας.