Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013, 18:48

Χρήστος Ντέλλος: ‘Η κρίση βλάπτει την καρδιά’

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η οποία 'εορτάζεται' την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, το Υπουργείο Υγείας δίνει έμφαση στην σημασία της πρόληψης προγραμματίζοντας κατά τόπους δωρεάν ελέγχους και ενημέρωση για την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, 10:17

Σωστή διατροφή για δυνατούς μαθητές!

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Είναι σημαντικό για τους γονείς να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους τώρα που αρχίζει το φορτωμένο σχολικό πρόγραμμα να τρέφονται παράλληλα και υγιεινά, καθώς η σωστή διατροφή αποτελεί τη βάση της σωματικής αλλά και της πνευματικής υγείας.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, 11:05

Ανώτατη εκπαίδευση, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Με τη συνδρομή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Industry Disruptors - Game Changers και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD, φέτος η κατεύθυνση “Innovation and Entrepreneurship” του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εμπλουτίστηκε σε περιεχόμενο και αναβαθμίστηκε με στόχο να προσφέρει περαιτέρω θεωρητική αλλά και τεχνική κατάρτιση στους φοιτητές που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, 15:19

Πρόβλημα τριχόπτωσης αντιμετωπίζει ένας στους δύο σαραντάρηδες

Ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα η τριχόπτωση, εμφανίζεται στο 50 τοις εκατό των ανδρών στην ηλικία των 40 ετών, ποσοστό που στην ηλικία των 70 φτάνει στο 80 τοις εκατό.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 16:33

Πώς αφαιρούνται οι ύποπτες ελιές

Η αφαίρεσή των "ύποπτων ελιών" πραγματοποιείται είτε με λέιζερ είτε με χειρουργική αφαίρεση και η δεύτερη αποτελεί και την καλύτερη μέθοδο για να ληφθεί δείγμα και να σταλεί για ιστολογική εξέταση, όπως μας επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 14:54

Ο καρδιολογικός ελέγχος στα παιδιά που αθλούνται

Ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 1 τοις εκατό) των παιδιών, παρουσιάζουν παθήσεις της καρδιάς που τους απαγορεύουν τα ανταγωνιστικά αθλήματα.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, 12:08

Ώθηση στην ανάπτυξη νέων θεραπειών δίνει η κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος

Ένα «χάρτη» που δείχνει τα γενετικά αίτια των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων παρουσίασε χθες ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων, με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Δερμιτζάκη, καθηγητή Louis Jeantet στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 12:45

Γνωρίστε τις «υπερ-τροφές»

Ο όρος "υπερ-τροφές" ή superfoods, αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 16:52

ΥΓΕΙΑ: Πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία 2013»

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας και φαρμακευτικό υλικό στους κατοίκους των νησιών Αγαθονήσι, Λειψοί, Φούρνοι προσέφερε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στo πλαίσιο της προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» που εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013, 20:45

Ενας κήπος με ζαρζαβατικά σε Νοσοκομείο!

Μια πρωτότυπη αλλά και χρήσιμη ιδέα είχε η διοικήτρια του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Ολγα Οικονόμου προκειμένου να αξιοποιήσει μια έκταση πέντε στρεμμάτων που έμενε ανεκμετάλλευτη εδώ και χρόνι.