Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, 14:54

Πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια, μη ιάσιμη αυτοάνοση ασθένεια που απασχολεί πολλούς. Κατά την ανάπτυξη της, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί απομυελίνωση.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012, 14:43

Γευστικοί πειρασμοί των εορτών

Για τις γιορτινές ημέρες ο γνωστός Διατροφολόγος κ. Τάσος Παπαλαζάρου μας εξηγεί ότι τα γλυκά δεν παχαίνουν αν καταναλώνονται με μέτρο.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, 12:09

Παιδική παχυσαρκία

Η Δρ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Γαστρεντερολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής, μιλά για την επιδημία της παχυσαρκίας στην Ελλάδα και τους τρόπους πρόληψής της.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012, 12:47

Διαζύγιο και επιπτώσεις στα παιδιά

Το διαζύγιο είναι ένα γεγονός το οποίο αναμφισβήτητα κλονίζει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού. Αν θα μετατραπεί σε τραυματικό εξαρτάται από τις συνθήκες διαβίωσης πριν από το χωρισμό, από τον τρόπο χειρισμού του διαζυγίου και φυσικά από την προσωπικότητα του παιδιού.

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012, 12:19

Στοχευμένες θεραπείες καρκίνου

Ο Ογκολόγος Ηλίας Αθανασιάδης μιλά για τις νέες εξελίξεις στην θεραπεία του καρκίνου. Μας εξηγεί τι ακριβώς είναι οι στοχευμένες θεραπείες και γιατί είναι τόσο σημαντική η μεγαλύτερη πρόοδος στην ογκολογία τα τελευταία 20 χρόνια.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 13:36

Διατροφική αντιμετώπιση στον Διαβήτη

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος, εξηγεί τι άλλαξε στην διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.H σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία και τη ρύθμιση του διαβήτη.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 13:53

Υβριδικό χειρουργείο. Επανάσταση στις περίπλοκες επεμβάσεις

Eνδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στον ίδιο ασθενή, στο τελευταίας γενιάς Υβριδικό Χειρουργείο που εγκαινιάστηκε στο ΥΓΕΙΑ.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 11:22

Mεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος

O Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 αποτελεί μια μορφή που εμφανίζεται κατεξοχήν στις νεαρές ηλικίες και εξαρτάται απόλυτα από την εξωγενή χορήγηση ινσουλίνης και οφείλεται στην αδυναμία ειδικών κυττάρων του παγκρέατος, των νησιδίων του Langerhans να παράγουν ινσουλίνη, ώστε τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος να διατηρούνται εντός των φυσιολογικών τιμών.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, 15:05

Τι είναι οι γλυκαντικές ύλες;

Aν και η γλυκιά γεύση αποτελεί μια από τις πέντε βασικές μας γεύσεις, η κάλυψη και η ικανοποίησή της συχνά συνοδεύεται με κατανάλωση επιπλέον θερμίδων αλλά και διαταραχή των επιπέδων γλυκόζης, στοιχείο σημαντικό ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, 14:59

Ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη

Ο Διευθυντής στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Τζανείου Νοσοκομείου Ανδρέας Μελιδώνης, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του Διαβήτη, λέει ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία ασθένεια που δυστυχώς δε θεραπεύεται.