Δύο περιστατικά στη ΜΕΘ

Mία γυναίκα 47 ετών περίπου και ένας άνδρας 68, με βεβαρημένο ιστορικό υγείας, νοσηλεύονταν αυτές τις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της...

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 16:11
εφημερίδα δημοκράτης

Mία γυναίκα 47 ετών περίπου και ένας άνδρας 68, με βεβαρημένο ιστορικό υγείας, νοσηλεύονταν αυτές τις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Μυτιλήνης, με συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με τον ιό της γρίπης, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό.
Οι δύο ασθενείς, εισήχθησαν στη ΜΕΘ με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, η οποία αποτελεί παρενέργεια της ίωσης ή γρίπης, αν τελικά αποδειχθεί.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ευθ. Ζιώγα, η γυναίκα έχει παρουσιάσει βελτίωση και νοσηλεύεται πλέον σε κανονικό θάλαμο, ενώ ο άνδρας παραμένει στη Μονάδα, έχοντας ξεφύγει, όμως, τον κίνδυνο, αφού παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις βελτίωσης.
«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, αναφέρει ο Ευθ. Ζιώγας, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για το αν οι δύο αυτοί ασθενείς, έχουν τον ιό της γρίπης ή κάποιο άλλο μικρόβιο. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής απ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι ότι στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ο ιός της γρίπης θα παρουσιάσει μεγάλη έξαρση. Ήδη και στη Μυτιλήνη τα περιστατικά είναι ιδιαίτερα αυξημένα αυτή την περίοδο.
Τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε έξαρση του ιού, φέτος, όμως, περιμένουμε ότι θα είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Η γρίπη είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται πολύ εύκολα και η μετάδοσή του εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ανεκτικότητα που υπάρχει στον πληθυσμό στα διάφορα στελέχη του. Πολλές φορές κάποιο στέλεχος της γρίπης, για κάποια χρόνια δεν εμφανίζεται στον ανθρώπινο πληθυσμό, με αποτέλεσμα όταν εμφανιστεί ξανά, ο οργανισμός να είναι ευάλωτος απέναντί του.
Μία από τις αιτίες της φετινής έξαρσης, είναι και το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές για την εποχή, με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδίδεται με μεγαλύτερη ευκολία και λόγω των μετακινήσεων του πληθυσμού».

για συνέχεια πατήστε το link
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-1-15_dyo_peristatika_sti_meth




ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ