Η γάγγραινα της δημοσιοϋπαλληλικής στενοκεφαλιάς

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα η Λέσβος, έχουν έρθει αντιμέτωπες με την πιο ακραία μορφή της...

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 11:23
εφημερίδα δημοκράτης

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα η Λέσβος, έχουν έρθει αντιμέτωπες με την πιο ακραία μορφή της γραφειοκρατίας, η οποία ως γνωστόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη σημαντικότερη αιτία των δυσλειτουργιών που εμφανίζονται κατά καιρούς στη δημόσια διοίκηση.
Αυτή τη φορά, ο «δαίμων» της γραφειοκρατίας χτύπησε το επίδομα σίτισης και στέγασης των 500 ευρώ, που θέλησε να θεσμοθετήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τους αγροτικούς γιατρούς που θα θελήσουν να υπηρετήσουν στα μικρά νησιά της περιφέρειάς μας και στις δυσπρόσιτες περιοχές.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 2 Απριλίου 2015 και βασίστηκε σε νόμο του κράτους που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Φ.216 9/12/13, σύμφωνα με τον οποίο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να πριμοδοτούν τους γιατρούς που θα επιλέγουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομιμότητα της απόφασης ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Το επόμενο διάστημα, το επίδομα των 500 ευρώ συμπεριλήφθηκε στις προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας για τους αγροτικούς γιατρούς και αποτέλεσε ένα σημαντικό κίνητρο για πολλούς νέους επιστήμονες, να επιλέξουν τα νησιά μας και τα χωριά μας για να υπηρετήσουν.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-1-28_i_gaggraina_tis_dimosioupallilikis_stenokefalias


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ