Τα προβλήματα υγείας στα νησιά του Β. Αιγαίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στα νησιά μας, τείνουν να γίνουν πάγια και αποτελούν θέμα συζήτησης ενίοτε σε δημοτικά και...

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 11:30
εφημερίδα δημοκράτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στα νησιά μας, τείνουν να γίνουν πάγια και αποτελούν θέμα συζήτησης ενίοτε σε δημοτικά και περιφερειακά δημοτικά συμβούλια.
Έτσι και στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα.
Στην εισήγηση της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» της Αγ. Κυρίτση, έγινε υπενθύμιση ότι και πριν ένα έτος η ίδια η συζήτηση είχε επαναληφθεί και είχε αποφασιστεί η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό. Τότε είχαν εκθέσει αναλυτικά τα ανοιχτά ζητήματα για κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου, από τον Αι Στράτη έως τη Θύμαινα και τους Φούρνους και αναπτύχθηκαν οι προτάσεις για την αποκατάσταση βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, της εύρυθμης λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Δόθηκαν πολλές διαβεβαιώσεις από τον Α. Ξανθό για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, με την παρατήρησή του ότι η επίλυση άπτεται των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι το Σύστημα Υγείας της χώρας τελεί υπό πλήρη κατάρρευση.
Το σκηνικό κατάρρευσης των δομών Υγείας σε όλα τα επίπεδα από τότε μέχρι σήμερα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με μοναδική εξαίρεση την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της κοινωνίας και των γιατρών της Χίου και αφορά την ένταξη του μικροβιολογικού τμήματος στο ΠΕΔΥ.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-1-28_desmeyseis___entos_xronodiagrammatos

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ