Τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των...

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016, 16:31
εφημερίδα δημοκράτης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν κατά 80επί τοις εκατό, αφού δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων που αφορούσαν γιατρούς ειδικοτήτων.
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι ενδοιασμοί του ιατρικού κόσμου ότι αν δεν προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους ειδικευμένους επιστήμονες να έρθουν στα νησιά μας και ιδιαίτερα στους νέους γιατρούς.
Συγκεκριμένα, από τις θέσεις γιατρών που προκηρύχτηκαν για το Βόρειο Αιγαίο, κενές έμειναν δύο θέσεις στο Βοστάνειο (παιδιάτρου ή καρδιολόγου και ψυχιάτρου) και μια στο αγροτικό ιατρείο Συκαμιάς.
Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο της Χίου, όπου παρέμειναν δύο κενές θέσεις, καθώς και το νοσοκομείο της Σάμου, τέσσερις θέσεις κενές.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Υπουργείο Υγείας τονίζει στην ανακοίνωσή του, ότι οι θέσεις αυτές θα επαναπροκηρυχτούν άμεσα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να απορροφηθεί όλο το ποσό των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ

πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-2-2_emeinan_kena

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ