Εξώδικη διαμαρτυρία

Εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποιούμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, επέδωσε ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής...

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016, 15:41
εφημερίδα δημοκράτης

Εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποιούμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, επέδωσε ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Νομού Λέσβου, στον Διοικητή του Νοσοκομείου, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, σε μια προσπάθεια να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο.
Ο Σύλλογος, ύστερα από πολλές προσπάθειες συνεννόησης με το Διοικητή του Νοσοκομείου για το θέμα της προσωρινής (κατά την περίοδο επισκευών παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου) και μόνιμης μετεγκατάστασης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, καθώς και για την κάλυψη της θέσης του δεύτερου γιατρού, δεν μπόρεσε να υπάρξει διέξοδος και ουσιαστική τήρηση των προβλεπομένων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΔΣ του Συλλόγου, οι λόγοι για τους οποίους συντάχθηκε η εξώδικη διαμαρτυρία, είναι:
- Οι προτεινόμενοι χώροι δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μεταγγίσεων. Είναι για μας αδιανόητο, ύστερα από το τεράστιο κόστος δημόσιου χρήματος για το αναγκαίο αυτό έργο, που τριπλασιάζει τους χώρους του Νοσοκομείου μας, να υποβαθμίζεται παράνομα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, (ενώ σε άλλες κλινικές παρουσιάζεται προκλητική ευρυχωρία), αφού οι αρμόδιοι δεν τηρούν το νομοθετημένο θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει συγκεκριμένα τους αναγκαίους χώρους, ώστε οι μεταγγίσεις να είναι ασφαλείς.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-2-16_exodiki_diamartyria


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ