Ξανά σε κίνδυνο η 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ

Κινδυνεύει για δεύτερη φορά, να χαθεί η 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, εξαιτίας εγγράφου εντολής που υπογράφεται από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ...

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 16:25
Τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 16:26

εφημερίδα δημοκράτης

Κινδυνεύει για δεύτερη φορά, να χαθεί η 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, εξαιτίας εγγράφου εντολής που υπογράφεται από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το Διοικητή Ν. Καρβούνη και η οποία στην ουσία ζητά από τους γιατρούς που εφημερεύουν στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, να εκτελούν τις ίδιες σε αριθμό εφημερίες και στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου.
Η αλλαγή αυτή φέρνει τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα εφημεριών του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, που καλύπτεται από τους εργαζόμενους γιατρούς με αρκετές εθελοντικές εφημερίες, τις οποίες δεν πληρώνονται.
Όπως εξηγεί στο «Δ» ο Μ. Χατζηγιάννης, προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, οι γιατροί του ΠΕΔΥ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια που γίνεται και έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και να εδραιωθεί η 24ωρη λειτουργία του πολυιατρείου.
«Οι γιατροί έκαναν 10 εφημερίες το μήνα και πληρώνονταν τις 7 από αυτές. Επιπλέον, μετά από κάθε εφημερία, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία προβλέπει ότι ο γιατρός δικαιούται ένα ρεπό. Οι γιατροί του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, οικειοθελώς στην ουσία, δεν έπαιρναν τα ρεπό τους και δούλευαν κανονικά, επειδή ήθελαν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να λειτουργήσει το πολυιατρείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δυστυχώς, με την εντολή διαταγή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, οι γιατροί θα πρέπει να διανύουν συνολικά 100 χιλιόμετρα για να πηγαίνουν και να επιστρέφουν στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και να μοιράζουν τις δυνάμεις τους και τις εφημερίες στις δύο δομές. Φυσικά αυτό δεν τους επιτρέπει να κάνουν 10 εφημερίες το μήνα και αναγκαστικά λόγω των συνθηκών, θα παίρνουν όλα τα ρεπό τους, που οικειοθελώς το προηγούμενο διάστημα δεν έπαιρναν.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι ότι οι εφημερίες στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης δεν θα βγαίνουν και θα αναγκαστούμε στις 2 το μεσημέρι να βάλουμε κλειδί και να μην εξυπηρετούμε την 24ωρη λειτουργία.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-2-25_eggrafo_entoli

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ