Κατάντια στο χώρο της υγείας

Η κρισιμότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τα δεκάδες προβλήματα και τις ελλείψεις...

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, 16:24
εφημερίδα δημοκράτης

Η κρισιμότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τα δεκάδες προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού και γιατρών, παρουσιάστηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
Η συζήτηση για το μεγάλο ακανθώδες θέμα της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας, ξεκίνησε την Τετάρτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ, με τις εισηγήσεις των φορέων και των εκπροσώπων των συλλόγων εργαζομένων και γιατρών σε Λέσβο και Λήμνο.
Η συζήτηση διακόπηκε λίγο μετά τις 11, για να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, εξαιτίας της προχωρημένης ώρας και των διαμαρτυριών περιφερειακών συμβούλων, δεδομένου ότι το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη τελευταίο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση, για να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα.
Στην εισήγησή της, η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα στις δομές υγείας των νησιών μας, προϋπήρχαν, εντάθηκαν, ωστόσο και επιβαρύνθηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, η οποία τίναξε στον αέρα όλο το σύστημα υγείας.
«Προσπαθήσαμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να έρθουμε σε επαφή με φορείς και οργανώσεις, προκειμένου να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με υγειονομικό υλικό, οχήματα κ.λπ. Ήδη υπάρχει ανταπόκριση με τη δωρεά δύο ασθενοφόρων από ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ σύντομα εκτιμώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση. Αυτή τη στιγμή στο ΕΣΠΑ 2014-2020, έχουμε ενεργοποιήσει τις πιστώσεις για τον τομέα της Υγείας, ώστε να προχωρήσουν οι προμήθειες τόσο σε ασθενοφόρα, όσο και σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που θα βελτιώσουν τις παροχές υγείας στα νησιά μας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ling ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-3-18_katantia_sto_xoro_tis_ygeias

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ