Η επίθεση του κοροναιού

O κοροναιός ενδέχεται να περιοριστεί τους επόμενους μήνες και τα κρούσματα να μειωθούν. Αυτό που συνέβη όμως για μια ακόμη φορά είναι ότι η ιατρική...

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020, 11:37
Τροποποίηση: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020, 11:48

tired

O κοροναιός ενδέχεται να περιοριστεί τους επόμενους μήνες και τα κρούσματα να μειωθούν. Αυτό που συνέβη όμως για μια ακόμη φορά είναι ότι η ιατρική και επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν άμεσα την αν λόγω κατάσταση, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να πεθάνουν ή να νοσήσουν.

Οι δε ασθενείς με χρόνια νοσήματα να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε έναν ιό που τελικά δεν γνωρίζει κανείς με σιγουριά πως προέκυψε και πως θα εξελιχθεί. Με τόση μεγάλη πρόοδο της ιατρικής, με τόσο μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα, βλέπουμε ότι νέες ασθένειες κάνουν την εμφάνισή τους και μάλιστα με επιθετικό τρόπο.

Από ένα σημείο και μετά λοιπόν, θα πρέπει να πάρουμε και εμείς οι ίδιοι τα μέτρα μας για την καταπολέμησή του κοροναιού. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι πότε και αν θα υπάρξει εμβόλιο. Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι η θεραπεία ενδέχεται να περάσει αρκετά στάδια από την εκδήλωση της νόσου και μετά. Με την ελπίδα πάντα η επίθεση του ιού να μετριαστεί και από τα προληπικά μέτρα και από την στενή ιατρική παρακολούθηση των ασθενών που έχουν ήδη προσβληθεί.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ