Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Πώς αντιδρά το σώμα μας στο στρες;

Το στρες μπορεί να πυροδοτήσει διάφορες αντιδράσεις στον οργανισμό. Ποιος είναι ο ρόλος της αδρεναλίνης και πώς μπορούμε να εκτονώσουμε το άγχος.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Πανελλαδικές: Πώς θα περιορίσετε το στρες

Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως υπερένταση, κατάθλιψη, διαταραχές στον ύπνο και στην όρεξη για φαγητό. Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι μαθητές για να περιορίσουν το στρες των εξετάσεων;

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Πώς θα αποφύγετε τις παγίδες του άγχους

Θεωρείτε ότι το άγχος σας πνίγει και σας κρατά κολλημένους; Απλά βήματα για να αποφύγετε τις παγίδες που σας στήνει το στρες.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το άγχος της νοσηλείας όταν ο ασθενής είναι παιδί

Ποιες είναι οι πιθανές αντιδράσεις ενός παιδιού που νοσηλεύεται, ανάλογα με την ηλικία του; Πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε τη δυσφορία και το άγχος του.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Πώς να μειώσετε το στρες στην εγκυμοσύνη

Είναι συχνό φαινόμενο μια έγκυος να εμφανίζει άγχος. Απλές συμβουλές για να το ελαχιστοποιήσετε και να χαρείτε την εγκυμοσύνη.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015

Γιόγκα στην εγκυμοσύνη: Χαλαρώστε από το άγχος της κύησης

Η γιόγκα βοηθά τις έγκυες μητέρες να χαλαρώσουν και να περάσουν καλύτερα τους εννέα πολύτιμους μήνες. Όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δοκιμάσετε.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Δουλειά: Πώς επηρεάζει την καρδιά μας;

Αρκεί το εργασιακό άγχος για να παρουσιαστούν καρδιολογικά προβλήματα; Πώς επηρεάζει το εργασιακό στρες τον οργανισμό; Τι λένε οι έρευνες.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Μήπως χρειάζομαι Ψυχολόγο; Ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα

Άνθρωποι που νιώθουν θυμό, θλίψη ή άγχος μπορεί να αναρωτηθούν αν πρέπει να επισκεφθούν ειδικό ψυχικής υγείας. Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν και να σας δείξουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε κάποιον Ψυχολόγο;

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάθλιψη: Κάνει θραύση στις μεγαλουπόλεις

Η ζωή στις μεγαλουπόλεις είναι συνδεδεμένη με το άγχος και την κατάθλιψη. Τι λένε οι έρευνες για τις συνέπειες της ζωής στις μεγαλουπόλεις και για τις υπερωρίες.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα στρατηγικές για να στείλετε διακοπές τη μελαγχολία

Στο δρόμο από την παραλία προς την πόλη κυριαρχούν συχνά η θλίψη, η νοσταλγία, η μελαγχολία, η απογοήτευση, το άγχος ή η ανησυχία για όσα αφήσαμε πίσω και τις υποχρεώσεις που μας περιμένουν. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε τα αρνητικά αυτά συναισθήματα;