Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Τα email φέρνουν άγχος

Tαχυκαρδία, αύξηση της πίεσης του αίματος και υψηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης, εμφανίζουν οι άνθρωποι όταν ο αριθμός των εισερχομένων email τους είναι μεγάλος.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

5 αναπάντεχα οφέλη του στρες

Δείτε 5 λόγους που θα πρέπει να θεωρείτε πιο εύκολο το καθημερινό στρες- και πώς λίγο βραχυπρόθεσμο άγχος μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Tips για ''υγιεινή ημέρα'' από το πρωί ως το βράδυ

Σας ''λυγίζει'' το άγχος και η κούραση; Εύκολες συμβουλές, βήμα-βήμα για να είστε υγιείς και ξεκούραστοι στην καθημερινότητά σας.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

‘Εχετε άγχος; Απλές ασκήσεις ηρεμίας

Εκτός από τις ιατρικές συμβουλές, υπάρχουν και απλά πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε το άγχος μας. Εύκολες λύσεις για να απαλλαγείτε από το καθημερινό άγχος.

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014

Εάν υποφέρετε μόνιμα από πρωινό άγχος...

Δείτε ορισμένους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρωινό άγχος και θα σας οδηγήσουν να οργανώνετε καλύτερα την ημέρα σας, με έναν πιο υγιεινό τρόπο.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Έλκος στομάχου: Και λόγω ψυχοσωματικών κακουχιών ή βλάβη

Μπορεί το έλκος να είναι ψυχοσωματική διαταραχή; Μπορούν παράγοντες όπως το άγχος για έναν γάμο ή μια νέα δουλειά ή η ύπαρξη παθητικών εξαρτητικών επιθυμιών να πυροδοτήσουν μια τέτοια κατάσταση;

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Πονοκέφαλος: Όταν το άγχος σφυροκοπά το κεφάλι

Σε περιόδους έντονης ψυχικής καταπόνησης εμφανίζονται συχνότερα δύο μορφές πρωτοπαθών πονοκεφάλων: H κεφαλαλγία τάσης και η ημικρανία. Ποιες είναι οι αιτίες και πώς αντιμετωπίζεται ο πονοκέφαλος;

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Νεύρωση: Τι είναι και πόσο την επιβαρύνει το άγχος;

Οι νευρώσεις, συνιστούν μία από τις τρεις μεγάλες κατηγορίες διαταραχών, όπως τις προσδιορίζει η ψυχαναλυτική θεωρία. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

10 tips για να έχετε ενέργεια καθημερινά

Δείτε τρόπους μείωσης του στρες, που θα αναζωογονήσουν τη ζωή σας. Πείτε ‘’όχι’’ στην κούραση, το φούσκωμα και το άγχος.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Όταν η άνοιξη μάς ’’ρίχνει τη διάθεση’’

Άγχος, αϋπνία ευερεθιστότητα, είναι συμπτώματα που παρουσιάζουν ορισμένοι άνθρωποι με ‘’πεσμένη’’ διάθεση την άνοιξη.