Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008

Γαστρεντερικές ενοχλήσεις στην εγκυμοσύνη

Η αύξηση της προγεστερόνης κατά το πρώτο τρίμηνο επιδρά στη μήτρα μειώνοντας τις συστολές της και τον κίνδυνο αποβολής. Όμως επιδρά και στο γαστρεντερικό σωλήνα που αποτελείται από τον ίδιο μυ της μήτρας, μειώνοντας την περισταλτικότητά του.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Εγκυμοσύνη: δεύτερο τρίμηνο

Η 13η εβδομάδα οριοθετεί την έναρξη του δεύτερου τριμήνου. Συνήθως από αυτή την εβδομάδα αρχίζει ο προγεννητικός έλεγχος του εμβρύου.

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008

Περιοδοντίτιδα σε εγκυμοσύνη - εμμηνόπαυση

Οι ορμονικές διαταραχές (π.χ. εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση κ.ά.) δημιουργούν πολλές φορές επιπλοκές στα ούλα, οι οποίες εμφανίζονται ως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Ναυτία και εμετοί στην εγκυμοσύνη

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλήματα στην εγκυμοσύνη είναι η ναυτία και οι εμετοί. Κάνουν την εμφάνιση τους μετά την τρίτη εβδομάδα της κύησης και συνήθως διαρκούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης

Παρακολουθούμε εβδομάδα προς εβδομάδα τις αλλαγές στο σώμα της εγκύου και το σχηματισμό του εμβρύου.

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008

Τι πρέπει να προσέχει η μέλλουσα μαμά το καλοκαίρι

Οι έγκυες γυναίκες βρίσκονται πολλές φορές το καλοκαίρι σε σύγχυση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008

Πόσο επιβαρύνεται η καρδιά στην εγκυμοσύνη

Σήμερα κάθε καρδιοπαθής γυναίκα μπορεί να φέρει σε πέρας μια εγκυμοσύνη όταν παρακολουθείται συνεχώς από έναν έμπειρο Καρδιολόγο και έναν έμπειρο Γυναικολόγο, οι οποίοι θα συναποφασίσουν τη διακοπή της εγκυμοσύνης εάν αναπτυχθούν επιπλοκές.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Εγκυμοσύνη και σεξουαλικές επαφές

Πολλά ερωτηματικά και ανασφάλειες δημιουργούνται όταν μια γυναίκα μάθει πως είναι έγκυος. Ένα από αυτά είναι αν μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008

Η λήψη φαρμάκων στην εγκυμοσύνη

Σήμερα, κανένας μαιευτήρας δεν χορηγεί φάρμακα στην έγκυο χωρίς λόγο.Τα φάρμακα που μπορεί να επιτραπούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πάντα με συνταγή γιατρού, ανήκουν συνήθως στην κατηγορία της παρακεταμόλης.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και σεξ

Είναι ίσως πολύ δύσκολο να καθορίσει κάποιος τι είναι φυσιολογικό, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ερωτική ζωή των συντρόφων. Η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.