Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Σαγιονάρες: Κάνουν κακό στα πόδια;

Οι σαγιονάρες δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή υποδήματος, αφού μπορεί και να βλάψουν τα πόδια μας. Τι... κάνουν λάθος και γιατί είναι επιβλαβείς για την υγεία;

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Προγεννητικός έλεγχος: Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για τη μητέρα και το παιδί

Πότε γίνονται οι εξετάσεις, τι ελέγχουν και πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα; Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την υγεία του μωρού σας και τη δική σας.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Τεστ κόπωσης: Τι θα σας δείξει και τι πρέπει να ξέρετε

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα του τεστ κοπώσεως και τι πρέπει να προσεχθεί πριν την δοκιμασία; Ο ειδικός απαντά και ξεχωρίζει τους μύθους από την αλήθεια.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Τρόποι διαχείρισης του στρες και του άγχους: Υπάρχει τρόπος!

Εντόπισε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σου και παρατήρησε τον τρόπο αντίδρασής σου σε αυτούς. Δείτε συγκεκριμένες «τεχνικές» και ανακαλύψτε ότι υπάρχουν (πολλά) περιθώρια βελτίωσης.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Νόσος του Gaucher: Μια σπάνια γενετική διαταραχή

Η κληρονομική νόσος του Gaucher είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, που σημαίνει ότι στον οργανισμό υπάρχει έλλειψη επαρκών δραστικών ποσοτήτων ενός ενζύμου. Πώς θα διαγνωστεί και τι επιπτώσεις έχει στον ασθενή.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Τι κερδίζει το παιδί από την κατασκήνωση;

Δραστηριότητες, παιχνίδι, κοινωνικοποίηση και συνθήκες... πραγματικής ζωής, χωρίς γονείς υπόσχεται η κατασκήνωση για τα πιτσιρίκια. Ποια είναι τα ψυχολογικά οφέλη για τον χαρακτήρα τους;

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Καλοκαίρι και καρδιοπάθειες: Λίγη προσοχή και... ξενοιάστε!

Στις υψηλές θερμοκρασίες η καρδιά μπορεί να... υπολειτουργήσει. Δείτε όσα πρέπει να προσέχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην ανεβάσουμε επικίνδυνα θερμοκρασία.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Έκζεμα: Μήπως η αιτία είναι ψυχοσωματική;

Μία από τις συχνές δερματολογικές ψυχοσωματικές διαταραχές είναι το ιδιοπαθές έκζεμα, που εκδηλώνεται με ερυθρότητα και έντονο πολλές φορές κνησμό.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Είναι η εξυπνάδα κληρονομική ή όχι;

Η ευφυΐα του ανθρώπου είδους είναι προϊόν… προσπάθειας ή γονιδίων; Πόσες πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τα παιδιά μας εξυπνότερα από εμάς;

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική: Γίνεται;

Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί μια γυναίκα που έχει γεννήσει με καισαρική να έχει φυσιολογικό τοκετό; Οι κίνδυνοι και τα οφέλη.