Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Ο πυρετός το καλοκαίρι

Κατά το καλοκαίρι ο πυρετός συνήθως οφείλεται σε παθολογική αδυναμία του σώματος να αποβάλλει την πλεονάζουσα θερμότητα λόγω υψηλών περιβαλλοντικών θερμοκρασιών.

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Η γνώση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή, ακόμη και όσον αφορά τον εαυτό μας.

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Διακοπές: Είναι λύση για τις ψυχικές δυσκολίες;

Πώς μπορείς να δώσεις μια συμβουλή για διακοπές όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάει διακοπές; Το πρόβλημα είναι διπλό: και περισσότερη ψυχική φόρτιση και λιγότερα εφόδια για να αποφορτιστεί κανείς, να αποδράσει.

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Καρκίνος παχέος εντέρου: λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά

Στη σποραδική μορφή, που αποτελεί και το 70% των περιπτώσεων, δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013

Οι κίνδυνοι των διακοπών

Πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν στις διακοπές, από ιατρικής πλευράς, το πρώτο μέλημα είναι να διασφαλίσουμε την απαραίτητη ηρεμία.

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013

Ψυχοθεραπεία με άλογα - θεραπευτές

Είδος ψυχοθεραπείας που μας αποκαλύπει τις δυνατότητές μας, την άσκηση στη εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, τη διεύρυνση του τρόπου της σκέψης μας και όλα αυτά με απόλυτη εχεμύθεια αφού ποτέ άλογο δεν διέρρευσε πληροφορίες και μυστικά!

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013

Απλά μέτρα προφύλαξης για ξένοιαστες διακοπές στην θάλασσα

Η ξενοιασιά και η ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών συχνά γίνεται αιτία ατυχημάτων, καθώς παραβλέπουμε τους μικρούς ή και μεγαλύτερους κινδύνους που κρύβονται για το παιδί μας στη θάλασσα. Ποια είναι, όμως, τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα στην παραλία και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας;

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013

Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι

Οι έγκυες γυναίκες βρίσκονται πολλές φορές το καλοκαίρι σε σύγχυση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιο

Όλοι ξέρουμε τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, χρησιμοποιούμε αντηλιακά σκευάσματα, αλλά πολύ λίγοι φαίνεται να τηρούμε τους σωστούς κανόνες ηλιοπροστασίας. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην προστασία των παιδιών μας από τον ήλιο.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Απλές και απαραίτητες προφυλάξεις για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το μελάνωμα είναι θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Μεγάλη σημασία για την πρόληψή του έχει η εφαρμογή των κανόνων αντηλιακής προστασίας, η τακτική εξέταση του δέρματος από δερματολόγο, αλλά και η περιοδική αυτοεξέταση του δέρματος.