Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Ογκοορθοπαιδική Χειρουργική

Σήμερα γνωρίζουμε πλέον πως η ογκογένεση είναι μία πολυπαραγοντική διαδικασία που βασίζεται σε γενετικές αλλοιώσεις (ογκογονίδια, ογκοκατασταλτικά γονίδια).

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Oξεία σκωληκοειδίτιδα: Πώς αντιμετωπίζεται στην παιδική ηλικία

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα παιδί μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς και τι πρέπει να κάνουν;

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Αμάλγαμα: Πόσο ένοχο είναι;

Πόσο επηρεάζει τον οργανισμό το κλασικό μαύρο ‘σφράγισμα’ που οι ασθενείς μιας ολόκληρης γενιάς έχουν στα στόματά τους;

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Η έγκαιρη διάγνωση των συχνότερων καρκίνων στους άνδρες

Σε γενικές γραμμές η άθληση, οι διατροφικές συνήθειες, η διακοπή του καπνίσματος, η υγιεινή ζωή παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρκίνων του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του προστάτη.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Χρόνια κόπωση: Ποιος είναι ο ρόλος του οξυγόνου

Το οξυγόνο είναι σημαντικό για τη σωστή επιτέλεση της πλειοψηφίας των βιοχημικών αντιδράσεων που γίνονται στο ανθρώπινο σώμα και την παροχή υψηλής ενεργειακής εφεδρείας.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Τρόποι θεραπείας των μελαχρωματικών κηλίδων - πανάδων

Οι πανάδες εμφανίζονται κυρίως από την ηλικία των 30 και μετά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τη συνολική έκθεση που έχει υποστεί σε όλη τη ζωή.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Πώς αντιμετωπίζουμε το άγχος

Αν αισθανόμαστε ότι υποφέρουμε από άγχος θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τις πλευρές της ζωής μας που το προκαλούν. Πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Πού οφείλεται η μυασθένεια

Η μυασθένεια είναι αποτέλεσμα διαταραχής της νευρομυϊκής σύναψης, της περιοχής δηλαδή σύνδεσης του νεύρου με το μυ.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013

Διάγνωση: Ποιες ασθένειες 'φωτογραφίζονται' στο χέρι μας

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, στο χέρι μας είναι δυνατόν να αποτυπώνεται μια μεγάλη σειρά από παθολογικές καταστάσεις και γι’ αυτό αρκεί μια απλή εξέταση από έμπειρο γιατρό για να γίνει η σωστή διάγνωση του προβλήματος. Ποιες ασθένειες, όμως, μπορεί να «φωτογραφίζονται» στο χέρι μας;

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013

Οδηγός επιβίωσης για τις καλοκαιρινές διακοπές

Βασικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε συχνά προβλήματα υγείας το καλοκαίρι, καθώς και για τα απαραίτητα υλικά με τα οποία πρέπει να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για αυτά.