Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Μπορούμε να νικήσουμε το έμφραγμα!

Παρόλο που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε το έμφραγμα, αν δώσουμε σημασία σε ενοχλήματα που σχεδόν πάντοτε προηγούνται.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Eξάψεις: νέο φάρμακο χωρίς ορμόνες

Οι εξάψεις είναι το πιο βασανιστικό ενόχλημα των γυναικών που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 χρόνια. Μειώνουν την ποιότητα ζωής της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν την καθημερινότητα της αλλά και τον ύπνο της.

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013

Σελήνιο: Τι δείχνει η μέτρηση στο αίμα

Το σελήνιο του αίματος αποτελεί μια αδρή αντανάκλαση των αποθεμάτων σεληνίου του οργανισμού. Η ανεπάρκεια σεληνίου είναι σπάνια διαταραχή που συνοδεύεται από αλλοίωση κυτταρικών μεμβρανών συσσώρευση ελευθέρων ριζών, μυϊκή αδυναμία, καρδιακή δυσλειτουργία.

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013

Πρώτες βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα

Μην ενεργείτε παρορμητικά! Η πρώτη σκέψη που πρέπει να κάνετε είναι: 'Τί πρέπει να κάνω για να προστατεύσω εμένα, τον τραυματία, αλλά και τους παρευρισκόμενους;'.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013

H Ψυχιατρική ως lifestyle στη σημερινή εποχή

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν πια σε ψυχίατρο. Η ανάγκη 'κάνει πέρα' την προκατάληψη και τον φόβο. Ο ψυχίατρος δεν είναι πια ο 'τρελογιατρός', αλλά ο ειδικός που μπορεί να δώσει λύσεις σε χρόνια ψυχοσωματικά προβλήματα που έχει επιβαρύνει η κρίση.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013

Καρκίνος ωοθηκών: Τα συχνότερα συμπτώματα

Ο κίνδυνος να εμφανίσει μια γυναίκα καρκίνο ωοθηκών κατά τη διάρκεια της ζωής είναι 1%. Όμως η πιθανότητα αυτή ανεβαίνει στο 2,5% όταν υπάρχει μία συγγενής πρώτου βαθμού και στο 30-40% όταν υπάρχουν δύο συγγενείς πρώτου βαθμού με ανάλογο ιστορικό.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013

Αιμορραγίες: Οι ιδιαιτερότητες κατά την εφηβεία

Είναι αρκετά συνηθισμένο να υπάρχουν διαταραχές της περιόδου στην εφηβεία. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαταραχές περιόδου.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013

Χάστε βάρος με τη δύναμη του μυαλού σας

Η ιδέα και μόνο να αρχίσετε δίαιτα σας κουράζει; Πώς μπορείτε με τη δύναμη του μυαλού να κάνετε την αρχή και να πειθαρχήσετε στο 'θέλω' σας.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Σκληρόδερμα: Xρόνιο και επίπονο αυτοάνοσο νόσημα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να υπάρχει ενημέρωση και αφύπνιση για τα πρώιμα σημάδια της νόσου, ώστε αυτά να αναγνωρίζονται εγκαίρως.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Προστατεύστε το δέρμα σας το καλοκαίρι

Προτιμάτε αντηλιακά να προστατεύουν από την UVA και από την UVB με υψηλό δείκτη προστασίας πάνω από 25 και για τις δυο ακτινοβολίες.