Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Σύφιλη: Πώς εξελίσσεται αν δεν δοθεί η σωστή θεραπεία

Εάν δεν δοθεί η ενδεικνυόμενη θεραπεία ακολουθεί το δεύτερο στάδιο, που εκδηλώνεται μετά την επούλωση της πρωτοπαθούς βλάβης έως και έξι μήνες μετά.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Γερά δόντια…γερή καρδιά!

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πως για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται το κάπνισμα, το μεγάλο βάρος, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και η αρτηριακή υπέρταση. Όμως, πρόσφατες μελέτες στην Ευρώπη και στην Αμερική πρόσθεσαν στους παράγοντες αυτούς και την περιοδοντική νόσο.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

H επίδραση του άγχους στον οργανισμό

Το άγχος είναι κρυμμένο καθημερινά σε πολλές καταστάσεις, το βιώνουμε συχνά και βλέπουμε την επίδρασή του πάνω μας και στη ζωή μας.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Σύφιλη: Δε μεταδίδεται μόνο σεξουαλικώς

Χωρίς την ενδεικνυόμενη θεραπεία, η σύφιλη γίνεται χρόνια λοιμώδης νόσος, που χαρακτηρίζεται από επεισόδια ενεργού νόσου διακοπτόμενα από επεισόδια ύπνωσης.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

9 δρόμοι προς την ευτυχία

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία; Τι δείχνει νέα έρευνα και με ποιους τρόπους μπορούμε να φτάσουμε στην ευτυχία.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης, σακχαρώδης διαβήτης και θαλασσαιμικά σύνδρομα

Η θεραπεία του διαβήτη στη θαλασσαιμία ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες όπως αυτές έχουν τεθεί για το ΣΔ τύπου 2, από τους διεθνείς οργανισμούς, με μικρές διαφορές - περιορισμούς.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Πώς αντιμετωπίζουμε τα ηλιακά εγκαύματα

Το DNA είναι από τα πρώτα κυτταρικά συστατικά που βλάπτονται και η ελλιπής αποκατάσταση των βλαβών που υφίσταται ευθύνεται για την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου του δέρματος τα επόμενα χρόνια της ζωής.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Yπερηχογραφική εξέταση ισχίου: Απαραίτητη για όλα τα νεογνά

Μία από τις συχνές παθήσεις στα νεογνά είναι η αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου. Για την αποτελεσματική θεραπεία της είναι απολύτως αναγκαία η έγκαιρη διάγνωσή της. Για ποιον λόγο, όμως, και πώς μπορούμε να την εντοπίσουμε χωρίς απώλεια χρόνου;

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Αφαίρεση ελιών - σπίλων

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο – και όχι μόνο – είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τις ελιές (σπίλοι) που βρίσκονται στο πρόσωπο ή στο σώμα. Τι χρειάζεται να παρατηρούμε.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Πώς εκδηλώνεται ο φόβος του θανάτου

Η ζωή, λέει ο ψυχίατρος Ίρβιν Γιάλομ, είναι μια αναλαμπή ανάμεσα στο σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι του θανάτου. Γιατί αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο το σκοτάδι του θανάτου και όχι το σκοτάδι πριν τη γέννηση;