Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Γιατί απέτυχα πάλι να γίνω μητέρα;

Έχω κάνει πάνω από πέντε προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και ενώ τα έμβρυα είναι καλά δεν μένω έγκυος. Τι φταίει;

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Κρίσεις Πανικού: Μην πανικοβάλλεστε αντιμετωπίζονται!

Η κρίση πανικού παρουσιάζεται ξαφνικά και εκδηλώνεται με επεισόδια έντονου φόβου, τρόμου και ανεξέλεγκτου άγχους. Προσωπικές μαρτυρίες το παρομοιάζουν με ‘ηφαίστειο που ξερνάει και τη λάβα του και ξεχύνεται σε όλο το σώμα κάνοντάς το να τρέμει’.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Ανεπάρκεια ενζύμου G6PD: Μια κληρονομική διαταραχή

H ανεπάρκεια ενζύμου G6PD είναι μια κληρονομική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια ή μειωμένη δραστηριότητα του ενζύμου των ερυθρών αιμοσφαιρίων G6PD, το οποίο προστατεύει το ερυθρό αιμοσφαίριο από την οξειδωτική μετουσίωση.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Συμβιβασμοί σε μια σχέση: πότε να σταματήσω;

Οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, αλλά σε μικρές δόσεις, έτσι ώστε να μη θίγονται επαναλαμβανόμενα οι ανάγκες της μιας ή της άλλης πλευράς και βέβαια πάντα με σεβασμό προς την προσωπικότητα του κάθε συντρόφου.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Το φαρμακείο του ταξιδιώτη

Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του το σύνολο των φαρμάκων του για τη διάρκεια της παραμονής του, ακόμα και να κάνει πρόβλεψη για περίπτωση τυχόν παράτασης της παραμονής ή απώλεια.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

6 tips για καλό ύπνο το καλοκαίρι

Όπου κι αν είστε και ότι και αν έχετε σχεδιάσει για το καλοκαίρι, ανοίξτε το μυαλό σας στην κατανόηση και υιοθέτηση βελτιωμένων τακτικών για τον ύπνο. Οι απλές αλλαγές θα κρατήσουν την ευεξία σας πρώτη προτεραιότητα.

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013

Συναισθηματική υπερφαγία: όταν το ψυγείο από 'φίλος', γίνεται 'εχθρός'

Η συναισθηματική υπερφαγία είναι εθισμός και παρουσιάζει αντίστοιχα χαρακτηριστικά και κύκλους, όπως κάθε άλλος εθισμός. Ποια είναι τα αίτια της συναισθηματικής υπερφαγίας.

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013

Η απορροφητικότητα των γυαλιών στις βλαβερές υπεριώδεις Α ακτινοβολίες

Έρευνα έδειξε ότι τα απλά γυαλιά έχουν πάρα πολύ χαμηλή απορροφητικότητα σε υπεριώδη ακτινοβολία, με μέση απορροφητικότητα 61% της υπεριώδους ακτινοβολίας που χρησιμοποιήθηκε για να διαπεράσει το φακό των γυαλιών.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

Σακχαρώδης διαβήτης της κύησης : Κρυφή απειλή για τη μητέρα και το παιδί

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης είναι ένα από τα πιθανό προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη της. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην έγκυο, αλλά και στο ίδιο το παιδί.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013

Βλαστοκύτταρα: το παρόν και το μέλλον της επιστήμης και της ιατρικής

Οι θεραπευτικές μέθοδοι τα τελευταία χρόνια αλλάζουν και γίνονται περισσότερο φιλικές και λιγότερο τραυματικές για τον ασθενή. Μειώνουν τη νοσηρότητα, το κόστος, τις επιπλοκές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.