Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013

Κατανοώντας τη ‘μαγική σκέψη’

Τι είναι η “μαγική σκέψη”; Πώς μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή σου ζωή, τις σχέσεις σου, τις επιλογές σου;

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Πώς μας ωφελεί το γέλιο

Έχει αποδειχτεί ότι το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο ωραία σαν να είχαν φάει 2.000 μπάρες σοκολάτας!

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Εγκυμοσύνη και τοκετός: Πώς και γιατί αλλάζει η καρδιά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το γυναικείο σώμα διαφοροποιεί σημαντικά τις λειτουργίες του, καθώς προετοιμάζεται για το δύσκολο έργο του τοκετού.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Αφασία και συμπτώματα

Η αποκατάσταση είναι μια συνεχής διαδικασία προόδου. Μετά την πρώτη περίοδο ανάρρωσης, οι αλλαγές έρχονται μετά από δουλειά και προσπάθεια.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Aποκατάσταση μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Η Αποκατάσταση είναι µια επανορθωτική µαθησιακή διαδικασία η οποία επιταχύνει και µεγιστοποιεί την ανάρρωση. Πώς γίνεται;

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Υπερβιταμίνωση D

Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης συχνά προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων και συμπληρωμάτων.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Νόσοι του κινητικού νευρώνα και πλάγια μυατροφική σκλήρυνση

Ονομάζονται έτσι τα νοσήματα που αφορούν τον κινητικό νευρώνα. Αν αφορούν τον δεύτερο κινητικό νευρώνα, η νόσος εκδηλώνεται με μυϊκή αδυναμία και ατροφία. Συνήθως τα νοσήματα αυτά είναι συγγενή (κληρονομικά) και ονομάζονται νωτιαίες μυατροφίες.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Αισθητική χειρουργική : κρίση ή εξέλιξη ;

Το σύγχρονο άτομο, ζώντας μέσα σε ένα διαρκές κλίμα φόβου και υπό την κυριαρχία της αίσθησης της επικινδυνότητας και της αβεβαιότητας, θέλει, τουλάχιστον, να διατηρήσει τον έλεγχο του σώματός του αλλά και τη νεανική και ελκυστική του εμφάνιση.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Γονίδια BRCA1 και BRCA2: καρκίνος μαστού και προφυλακτική μαστεκτομή

Κατηγορίες ασθενών που νόσησαν με καρκίνο μαστού, ωοθηκών, παγκρέατος, ιστορικό καρκίνου μαστού, συγκεκριμένες ηλικίες, ιστολογικού τύπου, οικογενειακό ιστορικό κλπ. περιλαμβάνονται στις κατηγορίες ατόμων που πρέπει να υποβληθούν στο γενετικό test για ανίχνευση των γονιδίων BRCA 1 και BRCA2.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Κληρονομική προδιάθεση για καρκίνο του μαστού: όλη η αλήθεια

Όλοι διατρέχουμε, σε κάποιο βαθμό, κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Για κάποιους, όμως, ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ υψηλός και μάλιστα σε νεότερη ηλικία από τη συνηθισμένη, εξαιτίας βλάβης (μετάλλαξης) των γονιδίων, που έχουν κληρονομήσει.