Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Κληρονομική προδιάθεση για καρκίνο του μαστού: όλη η αλήθεια

Όλοι διατρέχουμε, σε κάποιο βαθμό, κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Για κάποιους, όμως, ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ υψηλός και μάλιστα σε νεότερη ηλικία από τη συνηθισμένη, εξαιτίας βλάβης (μετάλλαξης) των γονιδίων, που έχουν κληρονομήσει.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

10 βήματα για τη διαχείριση του θυμού

‘Ο καθένας μπορεί εύκολα να θυμώσει. Μα να θυμώσει κανείς τότε που πρέπει, στο βαθμό που είναι σωστό, στον κατάλληλο χρόνο, για ένα δίκαιο ζήτημα, και με το σωστό τρόπο, δεν είναι στο χέρι του καθενός κι ούτε είναι εύκολο πράγμα.’ - Αριστοτέλης

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Περιοδοντική νόσος

Στις νόσους του περιοδοντίου (ούλων) περιλαμβάνεται η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Ας τις γνωρίσουμε.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Συνεξάρτηση στις σχέσεις

Η συνεξάρτηση μπορεί να θεραπευτεί με τη γνωσιακή προσέγγιση των δυσλειτουργικών μοτίβων, σε συνδυασμό με θεραπεία εθισμών και ταυτόχρονη θεραπεία του πρωτογενούς τραύματος της παιδικής ηλικίας.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Παθήσεις οφθαλμών στα παιδιά

Οι παθήσεις των οφθαλμών στα παιδιά μπορεί να παρουσιαστούν είτε εκ γενετής, είτε αργότερα κατά τη διάρκεια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Αγχώδεις διαταραχές- Γενικευμένη Αγχώδης διαταραχή

Η ΓΑΔ είναι μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό άγχος ή ανησυχία που το άτομο αδυνατεί να ελέγξει ή να διαχειριστεί για καθημερινές δραστηριότητες ρουτίνας.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Προγεννητικός μοριακός καρυότυπος: Ένα νέο όπλο για ακόμα πιο υγιή μωρά

Μια νέα εξέταση, ο Προγεννητικός Μοριακός Καρυότυπος, έχει προστεθεί στον προγεννητικό έλεγχο, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα ανίχνευσης εμβρύων με σύνδρομα, γενετικά νοσήματα και ορισμένες μορφές πνευματικής και αναπτυξιακής καθυστέρησης. Τι είναι, όμως, και τι ανιχνεύει;

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

10 συμβουλές για τα μάτια σας

Να επισκέπτεστε σε τακτικά διαστήματα τον οφθαλμίατρο σας έστω και αν δεν έχετε συμπτώματα. Χρήσιμες συμβουλές προστασίας των ματιών σας.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Προφυλακτική μαστεκτομή

Αν μια γυναίκα έχει μετάλλαξη στα γονίδια BRCA 1 και BRCA 2 έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο μαστού και ωοθηκών.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Το στρες των εξετάσεων: Τρόποι διαχείρισης

Η περίοδος των εξετάσεων έφτασε και το στρες, τουλάχιστον μιας μεγάλης μερίδας των μαθητών, είναι πραγματικότητα! Χρήσιμες συμβουλές.