Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Κατανοώ και ενημερώνομαι για τους μύκητες

Αν ξέρετε πού αναπτύσσονται οι μύκητες και πώς εξαπλώνονται, μπορείτε αποτελεσματικά να τους μεταχειριστείτε και να τους αποτρέψετε.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

5 συμβουλές πρόληψης για υγιή πόδια χωρίς μύκητες

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Δείτε πέντε συμβουλές πρόληψης για υγιή πόδια χωρίς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Προλαμβάνω και αντιμετωπίζω τους μύκητες σε 3 απλά βήματα

Αν έχετε ενοχλητικά συμπτώματα στα πόδια σας, επισκεφθείτε έγκαιρα το Δερματολόγο σας για να διαγνώσει αν πρόκειται για μύκητες.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Από μύκητες νυχιών παθαίνεις γάγγραινα;

Kαλησπέρα σας, εδώ και ένα χρόνο έχω παρατηρήσει αλλαγή στα μεγάλα νύχια των ποδιών μου, είναι κίτρινα, χοντρά και έχουν οριζόντιες γραμμές που φαίνεται σαν να χωρίζουν το νύχι σε τμήματα.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Η μυκητίαση χεριών μεταδίδεται;

Η μητέρα μου μαγειρεύει και ασχολείται με δουλειές σπιτιού χωρίς γάντια. Υπάρχει περίπτωση να μας μεταδώσει μύκητες;

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Πώς μπορώ να προφυλαχτώ από μυκητιάσεις στο κολυμβητήριο;

Θέλω να αρχίσω κολύμπι σε κολυμβητήριο αλλά φοβάμαι γιατί έχω ακούσει ότι μέσα στο νερό της πισίνας υπάρχουν μύκητες οι οποίοι δεν εξοντώνονται με το χλώριο όπως π.χ. τα μικρόβια.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Παχυσαρκία: Μια παρεξηγημένη κατάσταση

Τα αίτια της παχυσαρκίας είναι διατροφικά, κληρονομικά ή υποκείμενα παθολογικά νοσήματα. Ποια είναι τα πιο σημαντικά σημεία που διερευνώνται σήμερα κατά την ιατρική εξέταση, για να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα της περίσσιας του λίπους στο σώμα;

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Ο βρυγμός στην παιδική ηλικία: όταν το παιδί τρίζει τα δόντια του

Περίπου 15% έως 30% των παιδιών μικρής ηλικίας σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους. Τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να βοηθήσει;

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Kαρκίνος: Πού οδηγεί η εξέλιξη των στοχευμένων θεραπειών

Η θεραπεία του καρκίνου είναι η άμεση προτεραιότητα της ιατρικής έρευνας διεθνώς και τα τελευταία χρόνια έχει δείξει σημαντικές ανακαλύψεις.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Μητέρα και έμβρυο: Σχέση ζωής πριν από τη γέννηση

Οι επιστημονικές έρευνες είναι σαφείς: η έγκυος επηρεάζει αποφασιστικά το παιδί της πριν ακόμα γεννηθεί. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη συμπεριφορά και ποια είναι τα σημεία-κλειδιά;