Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Τα κονδυλώματα και η αντιμετώπισή τους

Η λοίμωξη από τον ιό των κονδυλωμάτων είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος. Εκτιμάται ότι 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα προσβληθούν από τον ιό HPV καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Αγχώδεις και συναισθηματικές διαταραχές και δυσκολία στην πέψη της τροφής

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε ψυχοσωματικά προβλήματα και στη συνέχεια και σε πεπτικές διαταραχές.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Κύστη κόκκυγος: Η κλειστή τεχνική αναβιώνει

Η πάθηση είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 40 ετών. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η παχυσαρκία και η έντονη τριχοφυΐα.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Πρωτοπόρες στοχευμένες κυτταρικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας

Οι κυτταρικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια κλινικών μελετών σε ασθενείς με υποτροπή της λευχαιμίας μετά από χημειοθεραπεία.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Πένθος: πώς να είμαι με αυτόν που πενθεί;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η ζωή περιλαμβάνει συχνά αναστρέψιμες, αναπόφευκτες καταστάσεις. Πόσο μπορούμε να σταθούμε άξιοι των δυσκολιών μας και να τις ‘κουβαλήσουμε’, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας και την αίσθηση για την αξία και το νόημα της ύπαρξης;

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου: επέμβαση που βελτιώνει τη ζωή της γυναίκας

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις των γεννητικών οργάνων, που πραγματικά αλλάζει την ψυχολογία και την καθημερινότητα στις γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα, καθώς τους δίνει αυτοπεποίθηση στην ερωτική και κατ΄επέκταση και την κοινωνική τους ζωή.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σαλπιγγογραφία: Ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο ενάντια στη γυναικεία υπογονιμότητα

Η σαλπιγγογραφία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας, δηλαδή γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Αυχενικό Σύνδρομο: Η Σημασία της Διάγνωσης

Η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης και το άγχος ευθύνονται για τη μεγάλη αύξηση των περιστατικών με αυχενικό σύνδρομο. Ποια είναι τα συμπτώματα.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Άγχος και σωματικοί πόνοι

Υπό την επήρεια του άγχους, πόνοι στο σώμα είναι συχνό σύμπτωμα. Ορισμένες φορές είναι τόσο επίμονοι που υποβαθμίζεται σοβαρά η επαγγελματική και προσωπική ζωή του πάσχοντα.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Πώς αντιδρά ο ασθενής και το περιβάλλον του στη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Συχνά το άτομο από τα πρώιμα συμπτώματα ή σημάδια μπορεί να εμφανίσει άρνηση. Αν γίνουν συχνότερα ή εντονότερα μπορεί να παρουσιαστούν μεμονωμένα καταθλιπτικά συμπτώματα.