Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012

Πόσο συχνά είστε απασχολημένοι;

Αν παρουσιάζετε συμπτώματα συχνουρίας, νυκτουρίας, δυσκολίας στην ούρηση, επιτακτικής ανάγκης για ούρηση ή διακοπτόμενης ούρησης, μπορεί να έχετε Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012

Αναγεννητική ιατρική: Βλαστοδόμηση

Βλαστικά κύτταρα του οργανισμού μας αντιμετωπίζουν με επιτυχία την αρθρίτιδα και ‘φρενάρουν’ την εξέλιξή της.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012

Αντισταθείτε στην εξουσία των αριθμών

Είναι καιρός να συνηθίσουμε να νιώθουμε χαρά όχι αποκλειστικά για τα αποτελέσματα που παράγουμε βάσει των αριθμών αλλά απλά και μόνο για την ίδια τη ζωή μας.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ιδιαίτερη φροντίδα για τις γυναίκες

Ορμονικές διαταραχές, άγχος, λήψη αντιβιοτικών, σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη, άσκοπες κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά, μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και άλλα διαταράσσουν το ph του κόλπου προκαλώντας κολπίτιδες.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά προκαλούν περισσότερους από 1 θάνατο κάθε 2 δευτερόλεπτα παγκοσμίως. Είναι όσοι θάνατοι προκαλούν μαζί το AIDS, η φυματίωση, ο διαβήτης και όλες οι μορφές καρκίνου και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αθηροσκλήρωση στις γυναίκες και στα παιδιά

Η συχνότητα της στεφανιαίας νόσου αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται γι’ αυτή την αύξηση είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παθολογικά προβλήματα υγείας και οικονομικές κρίσεις

Η σχέση της οργανικής νόσου με οικονομικούς παράγοντες αλλά και με παράγοντες που αφορούν το εργασιακό stress έχει παρατηρηθεί στα πλαίσια επιδημιολογικών μελετών.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νεότερα δεδομένα για τη δεφερασιρόξη

Η ύπαρξη τριών διαφορετικών αποτελεσματικών χηλικών ουσιών για το σίδηρο έχουν βελτιστοποιήσει τη θεραπεία αποσιδήρωσης στους μεταγγιζοεξαρτώμενους ασθενείς. Το νεότερο σκεύασμα είναι η δεφερασιρόξη.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αγκαλιάστε τους ανθρώπους που ξεχνούν

Η φροντίδα των ατόμων που πάσχουν από άνοια περιλαμβάνει συχνά όμορφες στιγμές, ντυμένες από αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον για τον πάσχοντα συγγενή ή συνάνθρωπό μας.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτρέπεται η άσκηση στο θηλασμό;

Πολλοί ειδικοί προτείνουν πως λογική και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση μπορούν να δώσουν στη γυναίκα την ευκαιρία να επανέλθει σταδιακά στο βάρος που επιθυμεί.