Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012

Παιδαγωγική εκμάθηση πρώτων βοηθειών από 3-15 ετών

Καθοριστικά βήματα υλοποίησης προγράμματος στο 3ο δημοτικό σχολείο Περαίας του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και επιμόρφωσης καθηγητών φυσικής αγωγής α/θμιας εκπαίδευσης, δασκάλων και βρεφονηπιοκόμων.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012

Tο στρες... των καλοκαιρινών διακοπών

Οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με την ξεγνοιασιά, την ξεκούραση και τη διασκέδαση. Αφήνουμε πίσω τους αυστηρούς κανόνες και θέτουμε νέες προτεραιότητες. Οι αλλαγές, όμως, μπορεί να φέρουν... στρες!

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Αφασία

Φανταστείτε να σηκωθείτε κάποιο πρωί και καθώς αρχίζετε να μιλάτε, ο κόσμος να μοιάζει ότι έχει γυρίσει ανάποδα! Οι άνθρωποι να μην μπορούν να καταλάβουν τι λέτε. Να προσπαθείτε να πείτε μια λέξη και να σας βγαίνει μια άλλη...

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Τα πολύτιμα πέντε πρώτα λεπτά στη ζωή του μωρού

Ο τοκετός είναι η κορύφωση της εγκυμοσύνης, αλλά και η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού για το ίδιο το νεογέννητο. Τι ακριβώς, όμως, συμβαίνει μόλις γεννιέται ένα παιδί και γιατί οι πρώτες στιγμές είναι τόσο σημαντικές;

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Αυτόματοι μωλωπισμοί-εκχυμώσεις

Η αυτόματη εμφάνιση εκχυμώσεων και μωλωπισμών είναι ένα σπάνιο σύμπτωμα, που οδηγεί τον πάσχοντα στο παθολογικό ιατρείο.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

1. Η χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη

Είναι διαδεδομένος ο μύθος που υποστηρίζει πως οι χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη είναι άκρως επικίνδυνες για τον ασθενή, μύθος που αρκετές φορές διατηρείται και από την άγνοια των ίδιων των ιατρών στα νεότερα δεδομένα και τεχνικές. Η άποψη αυτή, όμως, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στις σύγχρονες δυνατότητες της ιατρικής.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Ιδανικός θεραπευτικός συνδυασμός για τις ευρυαγγείες

Σκληροθεραπεία και Μικροθερμοπηξία αποτελούν ιδανικό θεραπευτικό συνδυασμό για τις ευρυαγγείες.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Με τα θετικά μας και τα αρνητικά μας… Έχουμε άραγε την επιλογή αυτή;

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

H ανάλυση περιπτώσεων μέσω του ομοιοπαθητικού ιστορικού

Το Ομοιοπαθητικό Ιστορικό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ανάλυσης της κάθε Κλινικοπαθολογικής Συνδρομής (ΚΠΣ), ιδιαίτερα αυτής που αφορά χρόνιες διαταραχές.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Eγκυμοσύνη και στοματική υγεία

H στοματική υγεία των γυναικών τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και αμέσως μετά από αυτή, είναι συχνά ιδιαίτερα επιβαρημένη.