Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Ρινολαλία

Υπάρχουν περιπτώσεις που εξαιτίας ανεπάρκειας της υπερώας, η οποία μπορεί να εκδηλώνεται φανερά με σχιστία ή μη φανερά με υποβλενογόνιο σχιστία τότε, ο ασθενής μιλά και η φωνή του μοιάζει να 'βγαίνει από τη μύτη'.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Kαρκίνος και θεραπευτική αντιμετώπιση

Το χημειοθεραπευτικό όπως και το δοσολογικό σχήμα που θα χορηγηθεί στον ογκολογικό ασθενή αποφασίζεται βάση εγκεκριμένων διεθνών θεραπευτικών πρωτοκόλλων που συντάσσονται μετά από πολυετείς κλινικές μελέτες και εξαρτάται από το είδος, το στάδιο και τα παθολογοανατομικά χαρακτηριστικά του όγκου που προκύπτουν μετά από βιοψία του, αλλά και από τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Ο καθημερινός άνθρωπος είναι ‘ψυχικά δυνατός’;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι 'ψυχικά δυνατοί'. Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν 'φανούν' ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ηπατίτιδα στα παιδιά

Με τον όρο ηπατίτιδα εννοούμε φλεγμονή του ήπατος που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όμως στην παιδική ηλικία ηπατίτιδα συχνότερα προκαλούν οι διάφοροι ιοί και ιδιαίτερα οι Α, Β και C.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Διακοπές στο χωριό: Πόσο μας χαλαρώνουν;

O τόπος καταγωγής και οι εξοχικές κατοικίες γίνονται πόλος έλξης για κάθε οικογένεια, το Πάσχα. Τελικά, κατά πόσο ένα τέτοιο ταξίδι οδηγεί στην ξεκούραση και τη χαλάρωση;

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012

Η ‘κηδεία’ της οικονομίας και η ‘ανάσταση’ της λίμπιντο των Ελλήνων

Το ΠΑΡΑΔΟΞΟ της σημερινής κρίσης που επηρεάζει θετικά τη λίμπιντο, μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την πρωτόγονη και αρχαϊκή φύση του ανθρώπου.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Υπερκόπωση

Η υπερκόπωση είναι παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επίμονη εξάντληση, η οποία προέρχεται από υπερβολική εργασία, υπερβολική άσκηση ή ανεπαρκή ξεκούραση κατά τη διάρκεια παρατεταμένων χρονικών περιόδων.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012

Πόνοι περιόδου: Μπορεί να κρύβουν ενδομητρίωση

Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά κανόνα θεωρούνται ‘φυσιολογικοί’. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, στις οποίες είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας, όπως η ενδομητρίωση.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012

H πρόκληση του γάμου

Με το γάμο δηλώνουμε δημόσια την επιθυμία μας να 'δέσουμε' τη ζωή μας με τη ζωή ενός άλλου (να δεσμευτούμε). Ποιοι φόβοι, πολλές φορές, μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε αυτή μας την επιθυμία;

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012

Ο κίνδυνος του εμφράγματος είναι γενετικός

Οι άνδρες συνήθως προσβάλλονται περίπου μία 10ετία νωρίτερα από τις γυναίκες, από στεφανιαία νόσο. Αυτό συμβαίνει συνήθως περί την ηλικία των 40 ετών. Όμως γιατί οι άνδρες είναι τόσο επιβαρυμένοι;