Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012

Στοματίτιδα στα παιδιά

Υπάρχουν διαφορετικά είδη στοματίτιδας και η σωστή διαφοροποίησή τους από τον παιδίατρο είναι σημαντική γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο μετάδοσης και θεραπείας.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Η διάγνωση μιας χρόνιας ασθένειας

Παράλληλα με τη διάγνωση της ασθένειας, ο πάσχων έρχεται αντιμέτωπος με ένα μέλλον που είναι αβέβαιο και μια αίσθηση απώλειας ελέγχου σε ζωτικές παραμέτρους της ζωής του.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου

Κλινικά η υπερθερμία ορίζεται ως η ανύψωση της θερμοκρασίας τοπικά – περιοχικά πέρα από το φυσιολογικό σε εύρος 42ºC ως 45ºC, ή συστηματικά σε όλο το σώμα σε εύρος 41.5ºC – 41.8ºC χωρίς να προκαλεί σοβαρά τοξικά φαινόμενα.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Μηχανικότητα: η κοινωνία της ‘κούκλας’ και η θεωρία των διαπροσωπικών σχέσεων

‘H κοινωνία της κούκλας’. Μία κούκλα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν αλληλεπιδρά. Μια κούκλα είναι καταδικασμένη να δέχεται τις ορέξεις του αφέντη της, ακόμα και αν πρόκειται για ένα παιδί.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Τραυλισμός

Η έρευνα για τον τραυλισμό μιλά για γενετική προδιάθεση, ωστόσο, είναι μια διαταραχή που ο ψυχολογικός παράγοντας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν ύψιστο ρόλο.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Αλλεργίες

Τι είναι αλλεργία; Γιατί αφορά ορισμένους και όχι άλλους που ζουν στις ίδιες συνθήκες;

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ιατρικός θεραπευτικός τουρισμός

Ο τουρισμός υγείας (‘θεραπευτικός τουρισμός’) έχει καθιερωθεί ως μορφή διακοπών σε συνδυασμό με την παροχή ενός ευρύτερου φάσματος ιατρικών υπηρεσιών και την ευεξία.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Συγκρούσεις και προδοσία

Η σκιά της προδοσίας κρέμεται πάνω από την απαρχή της ατομικότητας του κάθε ανθρώπου και από τη στιγμή της, προ της γέννησης, ύπαρξής μας ξέρουμε πως έχει καταστεί από κάθε πλευρά δύσκολο να διαφοροποιηθούμε από τον περιβάλλοντα κόσμο.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Μείωση στήθους

Η μείωση στήθους είναι μια επέμβαση που εκτός από αισθητικούς λόγους γίνεται κυρίως για λόγους ανακούφισης συμπτωμάτων που προκαλούνται από υπερτροφικούς μαστούς.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Εποχικές λοιμώξεις στα παιδιά

Οι εναλλαγές του καιρού μέσα στο ίδιο 24ωρο - όταν η μέρα ξεκινά με ήλιο, συνεχίζεται με βροχή ή υγρασία και η θερμοκρασία αυξομειώνεται - θεωρούνται από τους βασικούς ενόχους για τις εποχιακές ιώσεις στα παιδιά.