Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Σχολείο και κοινωνιολόγος…

Σκοπός του άρθρου είναι να θίξει σε γενικές γραμμές τα προβλήματα που βιώνει το σύγχρονο σχολείο, να επισημάνει τον πραγματικό του σκοπό αλλά και να τονίσει τον πολυδιάστατο και συνάμα αναγκαίο ρόλο του κοινωνιολόγου στη εκπαίδευση.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου τελικού σταδίου

Η νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μπορεί να προέλθει ως επακόλουθο πολλών άλλων παθήσεων. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Βρογχιολίτιδα: μια κοινή ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος

Η βρογχιολίτιδα είναι μια κοινή ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος και συγκεκριμένα των μικρών αεραγωγών (βρογχιόλια) των πνευμόνων.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έφεραν την επανάσταση στην οδοντιατρική πριν 40 χρόνια περίπου. Η ανακάλυψη της οστεοενσωμάτωσης αποτέλεσε ένα τεράστιο επίτευγμα για την αντιμετώπιση της απώλειας των δοντιών με την αντικατάστασή τους από ριζόμορφα εμφυτεύματα τιτανίου.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Συσχετισμοί λέξεων – εννοιών: Το παλιό και το καινούργιο

Όσο αποφεύγουμε τη χρήση νέων λέξεων, τόσο μειώνεται η ικανότητά μας να το κατακτήσουμε. Η σταθερή εξάσκηση πρόσληψης λέξεων και εξάσκησης της μνήμης μας βελτιώνει στην κατεύθυνση αυτή και ακονίζει την ταχύτητα και ακρίβεια της επικοινωνίας μας.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Η ύπαρξη και οι υπαρξιακές αγωνίες

Τα αισθήματα δυσφορίας, αγωνίας, θλίψης, που πολλές φορές μας χτυπούν ανεξήγητα κι άλλες φορές από αιτίες όχι και τόσο σημαντικές, πηγάζουν ως επί το πλείστον από τα υπαρξιακά ερωτήματα που όλοι έχουμε.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Γαλακτοσκόπηση μαστού και έκκριση θηλής

Η γαλακτοσκόπηση είναι μα τεχνική που εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει έκκριση θηλής, η οποία χρειάζεται διερεύνηση πέρα από το γνωστό απεικονιστικό έλεγχο με μαστογραφία ή υπερηχογράφημα μαστού.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012

Κρεοφαγία και Σαρακοστιανή νηστεία

Η θρησκευτική νηστεία αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού και αποκατάσταση σοβαρών παθολογικών προβλημάτων, που έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της εγκατάλειψης της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και της κατάχρησης του κρέατος.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012

Ο απινιδωτής στη ζωή μας

‘Οταν η καρδιά σταματήσει, ο απινιδωτής την επαναφέρει σε λειτουργία, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται περί το 90% των περιπτώσεων.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012

Eλπίδα: Πώς τη χάνουμε και πώς θα την ξαναβρούμε

Όταν ελπίζουμε, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κυριαρχήσουμε πάνω στις δυσκολίες και έχουμε την εσωτερική δύναμη να προσηλωθούμε στους στόχους μας.