Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαντίαση και τρόποι πρόληψης

Τα περισσότερα κρούσματα αλλαντίασης προέρχονται από την κατανάλωση κονσερβών οικιακής κατασκευής, και κυρίως κονσερβών λαχανικών και ψαριών του γλυκού νερού που έχουν συντηρηθεί σε αναερόβιες συνθήκες.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φαινόμενο Placebo: Είναι η πίστη το πιο ισχυρό φάρμακο;

Πάμπολλες μελέτες των τελευταίων δεκαετιών, αποδεικνύουν ότι οι ψεύτικες αυτές θεραπείες έχουν βοηθήσει ασθενείς με πόνο, στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης,του άγχους, της νόσου Πάρκινσον και διάφορες λοιμώξεις.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εμβολιασμοί και σχολεία

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο της υγείας των παιδιών τους, καθώς και τα εμβόλια που παραμελήθηκαν ή που πρέπει άμεσα να γίνουν.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο Alzheimer

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο έλεγχος των αγγειακών παραγόντων κινδύνου, η σωματική άσκηση και κυρίως η νοητική άσκηση συντελούν σημαντικά στην πρόληψη της άνοιας.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μη επεμβατικές μέθοδοι πλαστικής προσώπου

Η δυνατότητα αλλαγής, ανανέωσης, βελτίωσης της εικόνας του προσώπου με μια ανώδυνη εύκολη και οικονομική μέθοδο είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ποιες περιπτώσεις και γιατί χρειάζεται ρευματολόγος

Παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι σπονδυλοαρθροπάθειες είναι αρκετά κοινές και δυστυχώς έχουν μεγάλες επιπτώσεις τόσο για την υγεία όσο και για την ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ορθοδοντική για αισθητική οδοντιατρική

Η ορθοδοντική αντιμετώπιση προβλημάτων συνωστισμού, στροφών, διαστημάτων των δοντιών, αλλά και η δημιουργία σωστής και σταθερής σύγκλεισης είναι πάντοτε η λύση επιλογής για την αισθητική διευθέτηση των δοντιών και λειτουργική σύγκλειση των γνάθων.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητές και όραση

Οπως και κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη και φέτος μια καινούρια 'στρατιά' μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν την μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι καιρός που οι γονείς και οι οικογένειες γενικότερα μπαίνουν σε μια καινούρια διαδικασία ερωτήσεων και άγχους όσον αφορά την επίδοση που θα έχουν τα παιδιά στο σχολείο.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις για την όραση που απασχολούν τους γονείς

Θα αναπτύξει περισσότερη μυωπία το παιδί μου εάν διαβάζει πολύ ή παρακολουθεί πολύ τηλεόραση; Ποια είναι η διαδικασία προστασίας των ματιών του παιδιού στην προσχολική και σχολική ηλικία τόσο στο παιχνίδι όσο και στα σπορ;

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς αντιμετωπίζεται η ακμή

Η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που η βαρύτητά του ποικίλλει πολύ και δεν είναι όπως πολλοί πιστεύουν αποκλειστικά χαρακτηριστικό της εφηβείας. Πώς αντιμετωπίζεται.