Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η αυτομεταμόσχευση λιποκυττάρων στην αισθητική χειρουργική

Η αυτομεταμόσχευση λιπώδους ιστού (autologous fat grafting) είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη πρόοδος της πλαστικής χειρουργικής την τελευταία δεκαετία. Είναι μία πολύ ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση, με πάρα πολλές εφαρμογές. Ποιες είναι αυτές και ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρει;

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αποβολή κύησης - καθ’ έξιν αποβολές

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον κίνδυνο αποβολής στην κύηση.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο επιβλαβής είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση

Οι περιβαλλοντολόγοι καθημερινά προειδοποιούν: Η ατμόσφαιρα είναι η ίδια η ζωή της Γης, για αυτό και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί καθημερινό θέμα όλων των μέσων ενημέρωσης παγκόσμια.

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στα θρανία με υγιές χαμόγελο!

Το καλοκαίρι με τις διατροφικές του ατασθαλίες τελείωσε και είναι πλέον καιρός για τους γονείς να σκεφτούν και τη στοματική υγεία των παιδιών τους.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011

Λοιμώξεις και νοσήματα μετά το καλοκαίρι

Μετά το καλοκαίρι μπορούν να εμφανιστούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μυκητιάσεις, γυναικολογικές λοιμώξεις και ουρολοιμώξεις. Μήπως ήρθε η ώρα για το ετήσιο check up;

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011

Δερματικές λοιμώξεις από το καλοκαίρι

Μαζί με τις αναμνήσεις μας από τους τόπους παραθερισμού, κουβαλήσαμε και μερικές δερματοπάθειες, οι οποίες οφείλονται στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία.

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πολλές ώρες δουλειάς αυξάνουν τις καρδιοπάθειες

Τα ευχάριστα διαλείμματα και ιδιαίτερα η απογευματινή πλήρης ανάπαυση και η χαλάρωση, θεωρούνται παράγοντες που ελαττώνουν τις καταστροφικές συνέπειες των αγχωτικών υπερωριών.

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011

Τι να προσέξετε αγοράζοντας σχολικά είδη

Σεπτέμβριος...ώρα για αγορά σχολικών ειδών. Όλα αυτά τα έντονα χρωματιστά και -ακόμα χειρότερα με άρωμα- πλαστικά, βινύλια, μολύβια και μαρκαδόροι μπορούν να εκθέσουν το παιδί σας σε χημικά.

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο: Αναγνωρίστε το και καταπολεμήστε το!

Τρεις στις τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποιου είδους προβλήματα πριν από την εμφάνιση της περιόδου, τα οποία μπορεί να είναι ψυχοσυναισθηματικά ή σωματικά.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Χρόνια δυσκοιλιότητα στη γυναίκα και κίνδυνος για καρδιαγγειακό επεισόδιο

Τα καρδιαγγειακά επεισόδια σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση φαίνεται να έχουν σχέση με τη χρόνια δυσκοιλιότητα με βάση αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης.