Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Eργαστηριακός έλεγχος του αίματος και ασφάλεια των μεταγγίσεων

Η μετάγγιση του αίματος και των προϊόντων του, αποτελεί για κάποια νοσήματα, όπως οι αιμοσφαιρινοπάθειες, μοναδική θεραπεία, ενώ για κάποια άλλα, όπως αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα, σοβαρές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, μεταμοσχεύσεις, βαριά τραύματα κλπ., είναι βασική συμπληρωματική θεραπεία που γίνεται παράλληλα με άλλες θεραπευτικές πράξεις.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Ο φόβος για τα αεροπορικά ταξίδια

Ο φόβος για το αεροπλάνο και τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να αποτελεί μια φοβία ή ένα συγκερασμό άλλων φοβιών, όπως της κλειστοφοβίας, της ακροφοβίας ή της αγοραφοβίας.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Όταν το χρώμα του δέρματος είναι κίτρινο

Οι κατηγορίες των παθήσεων και των καταστάσεων που προκαλούν κιτρινίλα, ωχροκίτρινη χροιά δέρματος ή κιτρινωπό χρώμα είναι:

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Γυναίκα και καλοκαίρι: 4 απειλές για την υγεία

Ποιοι είναι οι συχνότεροι παθογόνοι μικροβιακοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να δυσκολέψουν τη ζωή μιας γυναίκας και να χαλάσουν τη μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών;

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Κολπική μαρμαρυγή και άνοια

Ανάλυση 15 μεγάλων μελετών σε ασθενείς με εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που επέζησαν και είχαν κολπική μαρμαρυγή παρουσίασαν άνοια 2,4 φορές περισσότερο από τους ασθενείς που πέρασαν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο χωρίς να έχουν κολπική μαρμαρυγή.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης

Εάν ο χειρουργός είναι εκπαιδευμένος και έμπειρος στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση τότε μπορεί να επιλέξει τη λύση αυτή η οποία αποτελεί την καλύτερη λύση για τον πάσχοντα.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Η ανεκτίμητη συμβολή της τεχνολογίας στη Νευροχειρουργική

Η τεχνολογική επανάσταση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, έχει προσφέρει νέα εργαλεία στον νευροχειρουργό και οι επεμβάσεις εκτελούνται με μεγαλύτερη ευκολία, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011

Τα δόντια μας, πηγή βλαστοκυττάρων

Τα βλαστοκύτταρα μπορούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες να διαφοροποιηθούν σε άλλα κύτταρα του οργανισμού και να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παθήσεων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ανίατες.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011

Μητέρα, μωρό και διακοπές: Κάντε τον ήλιο φίλο

Για τα μωρά, που είναι σαφώς πιο ευαίσθητα, η έξθεση στον ήλιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μητέρες και ποια είναι τα σωστά μέτρα ηλιοπροστασίας;

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011

Η υγιεινή της πνευματικής εργασίας, προϋπόθεση για ευεξία

Από τις βασικότερες απαιτήσεις της ατομικής υγιεινής που περιλαμβάνει και την υγιεινή της πνευματικής εργασίας, είναι η ύπαρξη καλού ψυχολογικού κλίματος στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του ατόμου.