Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Πώς προστατευόμαστε από τη θερμοπληξία

Όταν το σώμα αδυνατεί να αποβάλλει θερμότητα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της αυξημένης σχετικής υγρασίας και της απουσίας της κίνησης του αέρα εμφανίζεται βαριά νοσηρή κατάσταση.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Μικρά θαύματα της Οδοντιατρικής

Η δυνατότητα διατήρησης των δοντιών του ανθρώπου για όλη τη ζωή του μέσα από την πρόληψη, σωστή θεραπεία και συντήρηση του στόματος είναι πλέον γεγονός. Ένα όμορφο υγιές λευκό χαμόγελο αξίζει στον καθένα.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011

Εικαστική θεραπεία κατά της επαγγελματικής εξάντλησης

Η επαγγελματική εξάντληση συνοδεύεται συχνά από σωματικά συμπτώματα εξουθένωσης, υπνηλίας, καταθλιπτική διάθεση, πλήξη, ανία, απαισιοδοξία....

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011

Διαφραγματοκήλη: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η διαφραγματοκήλη είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από προβολή τμήματος του στομάχου στη θωρακική κοιλότητα, μέσω του οισοφαγικού τρήματος του διαφράγματος. Ποια είναι τα συμπτώματα.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011

Μικροχειρουργική επέμβαση για αδενώματα υπόφυσης

Η μικροχειρουργική διασφηνοειδής προσπέλαση, θεωρείται η πρωταρχική χειρουργική θεραπευτική αντιμετώπιση, σε ασθενείς με αδενώματα υπόφυσης.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011

Φυσιοπαθητική και ομορφιά

H φυσιοπαθητική συνδυάζει όλες εκείνες τις μεθόδους προκειμένου κάποιος να διατηρήσει την ευεξία του, να διαχειριστεί το άγχος του, να τραφεί και να ασκηθεί σωστά.

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011

Μαστογραφία ή υπερηχογράφημα μαστών;

Το υπερηχογράφημα μαστών δεν ενέχει κανένα απολύτως κίνδυνο για την υγεία της γυναίκας και μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011

Μαρτυρία: Παραπληγία και σεξουαλική ζωή

Η παραπληγία και τα παραλειπόμενά της από κάποιον με κάκωση νωτιαίου μυελού…και tips για το πώς να κρατηθείτε ‘ψηλά’!

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση σε ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον

Η εμφύτευση των ηλεκτροδίων διενεργείται στον ασθενή ενώ είναι ξύπνιος, χωρίς να πονάει, χάρη στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Γαστρίτιδα: Μια συχνή φλεγμονή

Η γαστρίτιδα αποτελεί μία από τις συχνότερες παθήσεις που οδηγεί τον πάσχοντα στον παθολόγο. Ποιες είναι οι κύριες μορφές της.