Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Η έγκυος και ο οδοντίατρος

Ο στόχος της οδοντιατρικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών χωρίς αυτές να προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις για τη μητέρα ή το αναπτυσσόμενο μωρό.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Οι αλήθειες για τη γυναικεία φιλία

Η φιλία είναι μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και κοινωνικότητα. Ποιες είναι οι αλήθειες για τη γυναικεία φιλία.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011

Η επικίνδυνη διάρροια της Γερμανίας και η γαστρεντερίτιδα από e. coli

Τα εντερικά παθογόνα στελέχη της Ε. coli σπάνια απαντώνται στη φυσιολογική εντερική χλωρίδα και δεν είναι μέλη της. Εισέρχονται στο έντερο μέσω της κοπρανοστοματικής οδού, κυρίως με μολυσμένα τρόφιμα ή νερό.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Αποβολή ή έμμηνος ρύση;

'Η περίοδός μου αυτό το μήνα κράτησε πάνω από 15 μέρες και ο γιατρός μου, μου είπε ότι μπορεί να ήταν αποβολή. Είναι δυνατόν; Πώς μπορώ να το διαπιστώσω;'.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα του 10ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στα παιδιά

Tο κοχλιακό εμφύτευμα, μια μικρή επαναστατική συσκευή μπορεί να αποκαταστήσει αίσθηση ακοής ακόμη και στην πλήρη κώφωση.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011

E.coli: Συμβουλές υγιεινής για την πρόληψη διαρροϊκής ασθένειας

Πώς μπορείτε να προφυλαχτείτε από το βακτήριο Escherichia coli.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011

Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στο γραφείο

Το κύριο αίτιο της πρόκλησης ατυχημάτων στα γραφεία, είναι η αίσθηση του μέσου υπαλλήλου ότι στο γραφείο δεν κινδυνεύει να τραυματιστεί. Πώς πετυχαίνουμε την ασφάλεια στο γραφείο;

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011

Βλέννα στα κόπρανα

Η εκροή βλέννας από τον πρωκτό είναι ένα σύμπτωμα που συχνά οδηγεί τον πάσχοντα στον ιατρό. Ποια νοσήματα συνοδεύονται από βλέννα στον πρωκτό.

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011

Πώς μπορεί να απολαμβάνει το μπάνιο ο καρδιοπαθής

Είναι αναμφισβήτητο ότι κάθε καλοκαίρι οι καρδιολόγοι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν μονίμως σε ένα από τα βασικά ερωτήματα των αρρώστων τους: ‘Γιατρέ μου μπορώ να κάνω μπάνια;’

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011

Η Φινγκολιμόδη στη θεραπευτική φαρέτρα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Στα τέλη του 2010 η φινγκολιμόδη έγινε η πρώτη φαρμακευτική ουσία σε μορφή χαπιού που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για τη μείωση των υποτροπών και την καθυστέρηση της εξέλιξης της αναπηρίας σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας.