Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Κρίση δημιουργικότητας;

Η δημιουργικότητα είναι μια έμφυτη τάση και ικανότητα του ανθρώπου, όπως άλλωστε δείχνει και η πορεία του μέσα στην ιστορία.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Οι λύσεις για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες

Η σύγχρονη θεραπεία των κιρσών είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία της μαστογραφίας;

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται πως με την απαραίτητη ετήσια μαστογραφία τους δέχονται τόση ακτινοβολία ώστε κινδυνεύουν περισσότερο από ενδεχόμενο καρκίνο. Ποια είναι η αλήθεια;

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Τροφικές δηλητηριάσεις : όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατευτούμε

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ομάδες νοσηρών διαταραχών διαφορετικής αιτιολογίας και παθογένειας με κοινό χαρακτηριστικό τους ότι εμφανίζονται μετά την κατανάλωση τροφίμων.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς

Τα τελευταία δέκα χρόνια καταγράφηκαν σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Αυχενικό σύνδρομο: Αιτίες και αντιμετώπιση

Το αυχενικό σύνδρομο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε μετά την ηλικία των 25 - 30 ετών. Ποιες είναι, όμως, οι αιτίες και τα συμπτώματά του και πώς αντιμετωπίζεται;

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Δακρύρροια: μία ενοχλητική κατάσταση

Για τους περισσότερους από εμάς ενδεχομένως φαντάζει άγνωστη η ορολογία 'παθήσεις δακρυϊκής συσκευής'. Και όμως πρόκειται για μία κατάσταση που δεν είναι απλώς ενοχλητική αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ποιες αιτίες προκαλούν τη ρήξη των ανευρυσμάτων

Αυτό που πυροδοτεί τη ρήξη ενός ανευρύσματος είναι η απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Όμως ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν την απότομη αύξηση της πίεσης;

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Αισθητική ορθοδοντική για τους ενήλικες

Διστάζετε να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία, γιατί θα είναι τραυματική η εμπειρία σας να εμφανίζεστε με σιδεράκια όσο αυτή διαρκεί; Δεν χρειάζεται, γιατί η Γλωσσική Ορθοδοντική δίνει τη λύση στο πρόβλημα αυτό!

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Από παιδί...έφηβος

Μετά από την παιδική ηλικία και με την έναρξη της παραγωγής και έκκρισης των ορμονών του φύλου εμφανίζονται τα πιο ορατά σημάδια της εφηβείας.