Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Νόσος των λεγεωναρίων

Πρόκειται για μία οξεία βακτηριακή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Είναι δυνητικά θανατηφόρος με ποσοστά θνητότητας 10-15 %.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία

Οι περισσότερες από τις μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής των ατόμων δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στην ανεργία και τα επίπεδα γενικής νοσηρότητας και κατάθλιψης.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλεργική ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα από τα πιο συχνά χρόνια νοσήματα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησης του οργανισμού σε ουσίες που αποκαλούνται αεροαλλεργιογόνα. Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εποχική (μόνο την άνοιξη), όλο το χρόνο ή όλο το χρόνο με εποχική επιδείνωση.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Υποσπαδίας: Μια όχι και τόσο σπάνια συγγενής ανωμαλία

Υποσπαδίας είναι μια συγγενής, δηλαδή εκ γενετής, ανωμαλία κατά την οποία η δημιουργία της ουρήθρας του πέους κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη είναι ατελής.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Λοιμώδης μονοπυρήνωση. Τι είναι;

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι ένα λοιμώδες σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διόγκωση λεμφαδένων, πονόλαιμο, κακουχία, πυρετό.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων για γονείς και μαθητές

Το άγχος των εξετάσεων έχει να κάνει με υπερβολική ανησυχία, φόβο και ανησυχία ενδεχόμενης αποτυχίας ή μειωμένης επίδοσης.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η ελαστογραφία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Κατά τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού χρησιμοποιείται παγκόσμια η αξιολόγηση κατά BIRADS (Breast Imaging Reporting Αnd Data System), που ανάλογα με τη μορφολογία και την ηχογένεια της βλάβης, κυμαίνεται από 0 έως 6.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ο καθημερινός άνθρωπος ως ψυχολόγος του εαυτού του

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει την ‘τάση’ να αποδίδει λανθασμένα ορισμένες ψυχικές καταστάσεις, σε έναν ‘προβληματικό εαυτό του’.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011

Kαλοήθης υπερπλασία του προστάτη

Πολλοί άνδρες, κυρίως σε μεγάλη ηλικία, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διόγκωση του προστάτη αδένα. Ποια είναι τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Λεύκανση δοντιών

Η αισθητική οδοντιατρική, μια απο τις πλέον σύχγρονες επεμβάσεις ομορφιάς, κάνει σήμερα θαύματα και χαρίζει αστραφτερά χαμόγελα !