Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Πόσο επηρεάζουν τα γλυκά ποτά την πίεση;

Μέσα στο πλαίσιο της διατροφής των υπερτασικών, μετά το αλάτι, ένα προς ένα τα συστατικά της διατροφής διερευνώνται από τους ερευνητές. Έτσι, θα ήταν αδύνατο να μη διερευνηθεί και ο ρόλος της ζάχαρης.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Κλινική και νευροψυχολογική εικόνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίζεται κυρίως μεταξύ των 20 και 50 χρόνων και προσβάλλει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους άντρες.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011

Όταν αλλοιώνεται η φωνή μας...

Η αλλοίωση της φωνής μπορεί να αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ή την ομαλή ροή των λέξεων και την άρθρωση. Σε ποιους παάγοντες οφείλεται.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Σύνδρομο ανήσυχων κάτω άκρων

Πρόκειται για ένα αρκετά συχνό σύνδρομο, ιδιαίτερα ενοχλητικό, που εκδηλώνεται σαν έντονη ενόχληση, χωρίς πόνο, στα κάτω άκρα, η οποία δεν παρέρχεται παρά μόνο εάν ο ασθενής κινήσει τα πόδια του.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα είναι και αντιθρομβωτικά;

Μια πειραματική εργασία φέρνει ένα νέο μήνυμα. Τα φάρμακα που ελαττώνουν τη χοληστερίνη φαίνεται ότι παράλληλα καταπολεμούν τους θρόμβους που δημιουργούνται μέσα στα αγγεία.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Μνήμη του σώματος και αισθητική χειρουργική: η πλαστική ρινικής μνήμης

Η πλαστική ρινικής μνήμης είναι μια πολύ έξυπνη και ευφυής τεχνική, η οποία στηρίζει το όνομά της στο γεγονός ότι οι ιστοί που απαρτίζουν τη μύτη έχουν μνήμη.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Υπεριδρωσία: ριζική αντιμετώπιση με ελάχιστα επεμβατική θωρακοσκοπική μέθοδο

Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης μέχρι υπερβολικής εφίδρωσης που συναντάται τουλάχιστον στο 1-1.5% του πληθυσμού, και ‘προσβάλλει’ εξίσου και τα δύο φύλα.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Ποιες παθήσεις βλάπτουν τα δόντια

Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες αναπτύσσουν τη γνωστή ουλίτιδα της εγκυμοσύνης. Ποιες άλλες παθήσεις συνδέονται με στοματικά προβλήματα;

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

O άνθρωπος με την πλαστική καρδιά

Η φαντασία φαίνεται ότι σήμερα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα μπορεί ένας άνθρωπος να ζει με 100% τεχνητή πλαστική καρδιά και η ζωή του να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Πώς θεραπεύεται η ακράτεια ούρων

H ακράτεια ούρων μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία, στην κοινωνική ζωή αλλά και στη σεξουαλική συμπεριφορά του πάσχοντα.