Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή μπαϊ πας (bypass)

Το bypass είναι μια επέμβαση, η οποία βοηθάει στη βελτίωση της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς στα άτομα με σοβαρή στεφανιαία νόσο.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα νικήσουμε τις κρίσεις πανικού

Οι κρίσεις πανικού προσβάλλουν 4 στους 100 ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας. Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών είναι πολλές και έντονες.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Κολπική μαρμαρυγή. Μύθοι και πραγματικότητα

Αλήθεια, πόσο μύθος είναι τα όσα ακούγονται για την κολπική μαρμαρυγή; Η κολπική μαρμαρυγή δεν είναι αυτοτελής πάθηση.

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Η χοληστερίνη στα παιδιά

Σε πρόσφατη μελέτη θεωρούν παθολογική χοληστερίνη για τα παιδιά την τιμή των 240mg%, για την ολική χοληστερίνη.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για το νεογέννητο μωρό σας

Είναι το πρώτο σας παιδάκι. Έχετε άγχος, αγωνία, πώς θα τα καταφέρετε. Είναι μια καινούργια εντελώς εμπειρία, εσείς δεν έχετε ειδικές γνώσεις...

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μη επεμβατικές μέθοδοι ανανέωσης σώματος

Τα λεπτά και χωρίς κυτταρίτιδα πόδια αποτελούν όνειρο για κάθε γυναίκα. Με την βοήθεια της αισθητικής ιατρικής μπορούμε να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και τα ενοχλητικά «ψωμάκια» ακολουθώντας μία από τις μη επεμβατικές μεθόδους.

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου

Για ν’ αντιμετωπίσουμε τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες, μπορούν να γίνουν μέσα σε μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αιτίες κνησμού του πρωκτού

Η φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού ή ο κνησμός του δακτυλίου όπως αποκαλείται ιατρικώς, είναι ένα παθολογικό πρόβλημα που προκαλεί αρκετή δυσφορία στους πάσχοντες.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Είναι τελικά η ψυχοθεραπεία γένους θηλυκού ή αρσενικού;

Τα τελευταία χρόνια και ο άντρας αρχίζει δειλά-δειλά να δηλώνει ότι ζορίζεται σε μία σχέση, ότι έχει φόβους, ανασφάλειες, άγχη, έχει αποκτήσει τη δύναμη να δηλώνει ανοιχτά τη μοναχικότητα που ορισμένες φορές μπορεί να αισθάνεται.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Η κοινωνιολογική μελέτη του σύγχρονου σώματος

Η Κοινωνιολογία του Σώματος συνιστά ένα ανερχόμενο γνωστικό αντικείμενο, το οποίο μελετά τις νέες μορφές έκφρασης του ατόμου στις σύγχρονες κοινωνίες και η βασική αντίληψη που το διέπει είναι ότι το σώμα δεν είναι μόνο μια βιολογική αλλά μια σύνθετη ψυχοκοινωνική οντότητα, η οποία διαδραματίζει ενεργητικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τις κοινωνικές σχέσεις.