Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκες με αναπηρία: Πώς να αποφύγετε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι γυναίκες χωρίς αναπηρία.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Rituximab: Το νέο μονοκλωνικό αντίσωμα στη θεραπεία της ΣΚΠ

Tο rituximab ανήκει στην ομάδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, όπως και το natalizumab. Αποτελεί μία από τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπευτική των ανοσολογικών νευρολογικών παθήσεων.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Κατάθλιψη: Eχθρός ή φίλος;

‘Ο πόνος μου γυρνά το μυαλό’ συνηθίζουμε να λέμε αλλά πιθανά να σκεφτόμαστε μόνο ένα μέρος από τα μηνύματα που περιέχει αυτός ο ψυχικός πόνος.

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Όταν η ρομποτική χειρουργική συναντά τη Νευροχειρουργική

Μια νέα τεχνολογία μπορεί να προσφέρει νέες δυνατότητες στον χειρουργό, οι οποίες ενδέχεται να καθιστούν τις τρέχουσες χειρουργικές επεμβάσεις ευκολότερες, αποτελεσματικότερες ή ασφαλέστερες.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

H οδοντιατρική του 2011

Η σύγχρονη οδοντιατρική προσφέρει liftingστα δόντια, εμφυτεύματα και πολύ σύντομα ‘βαφή των δοντιών’.

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα αμυνθούμε στις ′νέες′ παθήσεις του ήπατος

Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν έξαρση μιας 'σύγχρονης' ηπατικής πάθησης, της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD), που συνδέεται στενά με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ποια είναι τα συμπτώματά της;

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011

Η σεξουαλική ζωή του αναπήρου

Πώς λειτουργεί ερωτικά το σώμα μας έχοντας μια σοβαρή ή λιγότερο σοβαρή κινητική αναπηρία, αλλά και πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε την εμπειρία του σεξ με τον ερωτικό μας σύντροφο;

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011

Ο ρόλος του πατέρα στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού

Συνήθως ο πατέρας είναι αυτός ο οποίος εδραιώνει στην ψυχή του παιδιού το συναίσθημα της ασφάλειας. Θεωρείται ο προστάτης και ο υπερασπιστής της οικογένειας.

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011

Η αυξημένη δόση στατινών σώζει ζωές

Δύο μεγάλες μελέτες από την Αγγλία και την Αυστραλία που δημοσιεύονται σε ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ιατρικά περιοδικά, το ‘Lancet’, υποστηρίζουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η δόση των στατινών τόσο το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011

Κότσια: Διαδερμική χειρουργική

Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.