Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Οφθαλμικές αλλεργίες

Η άνοιξη είναι γνωστή και ως εποχή των αλλεργιών. Πολλά αλλεργικά φαινόμενα είναι σε έξαρση την εποχή αυτή και φυσικά και οι οφθαλμικές αλλεργίες.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Πένθος: πόσο επηρεάζει την καρδιά

Βρίσκεται πέραν από κάθε αμφισβήτηση η άποψη ότι το stress και ειδικότερα το έντονο επηρεάζει σοβαρά την καρδιακή λειτουργία, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις προκαλεί μέχρι και καρδιακή ανακοπή. Όμως τι συμβαίνει με το πένθος;

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΠ: Η σημασία της πρόληψης

Επειδή η ΧΑΠ αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, η παγκόσμια ημέρα έχει βασικό στόχο εκτός των άλλων, την πρόληψη αυτής της σοβαρής ασθένειας.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Διαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στη δομή και στις καύσεις του.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Αντιμικροβιακός Χαλκός: Η νέα ελπίδα

Mέτρα όπως η υγιεινή των χεριών και προσφάτως η χρήση του Αντιμικροβιακού Χαλκού στις επιφάνειες αφής, έχουν περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη και μετάδοση μικροβιακών στελεχών, βακτηριδίων, ακόμα και ιών στην καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων.

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Μια νέα διάσταση του θηλασμού

H ωκυτοκίνη, η ορμόνη που παράγεται από τις θηλάζουσες μητέρες αλλά και από τα δυο φύλα κατά τη σεξουαλική πράξη, επιδρά θετικά στην ανακούφιση αρνητικών συναισθημάτων και άγχους.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Επεμβατική Καρδιολογία: Εξελίξεις που εκπλήσσουν

Η Επεμβατική Καρδιολογία αποτελεί έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της σύγχρονης Καρδιολογίας, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Οικογένεια: Το λιμάνι...η εξορία

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για την οικογένειά μας, την πατρική αλλά και την ευρεία, τόσα μαθαίνουμε για τον εαυτό μας παρατηρώντας και συνδέοντας.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Ροχαλητό: Ενοχλητικό σύμπτωμα που δεν είναι πάντα αθώο

Η αντιμετώπιση του ροχαλητού γίνεται με τον εντοπισμό και θεραπεία υποκείμενων οργανικών παραγόντων και νοσημάτων.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Νεότερα δεδομένα

Νεότερες μελέτες αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα ενθεμάτων βραδείας αποδέσμευσης σκευασμάτων κορτιζόνης στο εσωτερικό του ματιού στοχεύοντας στη θεραπεία του οιδήματος της ωχράς.