Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Ο αυτισμός και η θεραπευτική χρήση βλαστοκυττάρων

Ποια θέση έχει η θεραπευτική χρήση βλαστοκυττάρων στον αυτισμό; Άρθρο του κ. Γιώργου Κολιάκου, αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας, στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Εθελοντική αιμοδοσία: Ανάσα ζωής για όσους έχουν ανάγκη

Υπάρχουν άτομα, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους χωρίς ζωτικές μεταγγίσεις. Παρά ταύτα, τα ποσοστά της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι χαμηλά, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Παράγοντες υπογονιμότητας

Η στειρότητα και η υπογονιμότητα προσβάλλει με αυξανόμενους ρυθμούς τα σύγχρονα ζευγάρια. Τα αίτια είναι πολλά και η ειδικότητα της γυναικολογίας εμπλουτίζεται καθημερινώς με νέες τεχνικές.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Ενδοφακοί ιριδικής στήριξης: εναλλακτική μέθοδος για μυωπία και αστιγματισμό

Οι ενδοφακοί ιριδικής στήριξης αποτελούν εναλλακτική μέθοδο διόρθωσης της μυωπίας και του αστιγματισμού για όσους δεν μπορούν να κάνουν Laser.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Πόσο επικίνδυνη είναι η ζέστη για τον καρδιοπαθή;

Πόσο επηρεάζει η ζέστη τον καρδιοπαθή; Κάθε άνθρωπος μεγάλης ηλικίας μπορεί να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα υγείας γιατί το θερμορρυθμιστικό του σύστημα υπολειτουργεί.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Κατανοώντας την ‘επαγγελματική εξουθένωση’

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ψυχολογική επαγγελματική εξουθένωση, για το πώς μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα ζωής σου και για τρόπους πρόληψης.

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010

Διπολική διαταραχή

Οι άνθρωποι με διπολική διαταραχή περνούν από κύκλους ή φάσεις ‘μανίας’, που εναλλάσσονται με κύκλους ή φάσεις βαθιάς κατάθλιψης.

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010

Ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός: μία νέα απειλή

Mπορεί να λάβει διάφορες μορφές μεταξύ των οποίων η σωματική επίθεση, ο συναισθηματικός εκφοβισμός και η λεκτική βία.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Ακράτεια ούρων: Οι λύσεις για όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας

H ακράτεια ούρων εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, και όχι μόνο στις μεγάλες, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή κοινωνική και επαγγελματική ζωή της γυναίκας.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Ηλιοπροστασία: Για να μη γίνει ο φίλος εχθρός

Τις τελευταίες δεκαετίες οι περιβαλλοντικές μεταβολές αλλά και η μη τήρηση των κανόνων ηλιοπροστασίας έχουν συμβάλει στην αύξηση των φαινομένων βλαπτικής επίδρασης του ήλιου στο ανθρώπινο δέρμα και μάλιστα στους νέους ανθρώπους.