Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Σχέσεις και αυτόματες σκέψεις

Πολλές φορές, με μια πρόχειρη ματιά, φαίνεται ότι ο σύντροφός μας είναι αυτός που μας προκαλεί άγχος, θυμό, στενοχώρια ή λύπη. Είναι αυτός και μόνο αυτός που κρατά τη χαρά μας, είναι αυτός που την εμποδίζει. 'Με θυμώνεις', 'με νευριάζεις' και άλλα παρόμοια.

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Πότε επιτέλους θα τελειώσει ο πόλεμος των stents;

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα stents που δεν είναι τίποτα άλλο από μεταλλικά πλέγματα που εμφυτεύονται στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών, συμβάλλουν στο να διατηρείται ανοικτή η αρτηρία μετά την αγγειοπλαστική.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης

Το πιο πρώιμο και αξιόπιστο σημάδι ότι είστε έγκυος, για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο, είναι η απουσία της περιόδου.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Η υπευθυνότητα του καπνιστή

Πρόσφατα τρεις αξιόλογες επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό 'Nature Genetics' αναφέρονται στην ιδιαίτερη σημασία των γονιδίων για τη συμπεριφορά του καπνιστή.

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Τι είναι οι διαταραχές κατάποσης; Η δυσφαγία;

Οι διαταραχές κατάποσης ('δυσφαγίες') εμφανίζονται σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας κατάποσης.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Σωστή διατροφή και ιατρικά προβλήματα στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Κατά τη δοκιμασία των σχολικών και πανεπιστημιακών εξετάσεων αξιολόγησης είναι σημαντικό ο εγκέφαλος να είναι ξεκούραστος και να είναι σε θέση να συγκεντρώνεται και να κινητοποιεί στον μέγιστο βαθμό την κρίση, την μνήμη, την φαντασία.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας - Μήπως κληρονομείται;

Η ΗΕΩ αποτελεί τη συχνότερη αιτία απώλειας όρασης σε ασθενείς άνω των 65 ετών μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Νεώτερες Αντιλήψεις και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στο Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα δεν είναι απλά μια νόσος που αφορά αποκλειστικά τον οφθαλμό, είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση όπως η νόσος του Parkinson και η νόσος Alzheimer.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Αντιμετωπίστε ορθά τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Για τους περισσότερους, η άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Όμως, για αρκετούς συνανθρώπους μας που είναι αλλεργικοί, η περίοδος αυτή είναι ένα μικρό... μαρτύριο.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Ψυχωτικές διαταραχές και θεραπευτική αντιμετώπιση

Η λέξη ‘ψύχωση’ είναι μία λέξη η οποία χρησιμοποιείται υπερβολικά συχνά από τον κόσμο με λάθος νόημα και περιεχόμενο.